Hokej

Liga ICEHL le s 13 moštvi, Bratislava izstopila iz tekmovanja

Bratislava, 29. 07. 2022 10.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V regionalni hokejski ligi ICEHL bo namesto 14 sezono odigralo le 13 moštev. Nastop v mednarodni konkurenci je odpovedalo slovaško moštvo Bratislava Capitals, sicer predvideni tekmec SŽ Olimpije v prvem krogu tekmovanja. Bratislavska zasedba je iz tekmovanja predčasno izstopila lani, ko je šlo za tragični slučaj (smrt hokejista), a je pred načrtovano vrnitvijo v ligo znova prišlo do nepričakovanih težav.

Tudi v vodstvu lige ICEHL so bili presenečeni nad odločitvijo slovaškega kluba. Zapisali so, da se moštvo Iclinic Bratislava Capitals umika iz tekmovanja, čeprav so v klubu poskrbeli, da so izpolnili vse potrebne obveznosti (organizacijske in finančne) za ponovno sodelovanje v ligi ICEHL. V minuli sezoni se je na tekmi rednega dela v novembru na ledu v Dornbirnu zgrudil njihov hokejist, 24-letni Boris Sadecky. Slovaka so prepeljali v bolnišnico na intenzivno nego, a je dan kasneje umrl, Bratislava je nato izstopila iz tekmovanja.

Vodstvo lige ICEHL se je po koncu sezone dogovorilo, da bo v konkurenci znova sodelovalo 14 moštev, tudi povratniki iz Bratislave, novinca v ligi sta tudi Asiago in Vorarlberg. Ob izstopu Slovakov ostaja v boju za naslov prvaka 13 moštev, po načrtovanem urniku bi morala prav ljubljanska SŽ Olimpija, edini slovenski klub v konkurenci (idealno bi bilo, če bi v tej konkurenci mesto dobili tudi hokejisti Sij Acroni Jesenic), sezono začeti z domačo tekmo proti Bratislavi 16. septembra.

Kot kaže, je bila največja težava negativna kampanja proti njihovemu glavnemu pokrovitelju, s tem pa tudi povezanimi finančnimi sredstvi, zato so se (morali) Slovaki odločiti za izstop. Na Instagramu so na uradnem klubskem profilu zapisali: "Žal potrjujemo informacijo o koncu hokejskega kluba iClinic Bratislava Capitals. V zadnjih mesecih smo zavzeto delali na ponovnem vstopu kluba v mednarodno hokejsko ligo ICE, medtem ko se je že vse pripravljalo na novo sezono. Pred nekaj tedni pa je stekla negativna medijska protikampanja, katere cilj je bila diskreditacija blagovne znamke iClinic in nekaterih njenih zdravnikov. Klub je do zadnjega verjel v preobrat situacije, a želi biti pošten do lige. Zato z obžalovanjem sporočamo, da klub iClinic Bratislava Capitals dokončno zaključuje svoje aktivnosti."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kot kaže, je usoda slovaškega kluba zapečatena, napadalec Roman Faith je potrdil, da je klub dal igralcem proste roke za iskanje novih klubov. V minuli sezoni je bil trener Capitalsov Peter Draisaitl, nekdanji odlični nemški reprezentant in oče NHL zvezdnika Leona Dreisaitla (Edmonton), ki je pred sezono sprejel mesto športnega direktorja, toda kot kaže, bodo vsi ostali brez službe.

Bratislava Capitals
Bratislava Capitals FOTO: ICEHL
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.