Hokej

Boston na robu prepada, Otočani in Zlati vitezi vodijo z 2:1 v zmagah

Toronto, Edmonton, 30. 08. 2020 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.K., STA
Komentarji
0

V noči na nedeljo se je nadaljevala tudi najmočnejša severnoameriška hokejska liga NHL, kjer je najboljša ekipa rednega dela Boston Bruins po tretjem porazu s Tampa Bay Lightningi tik pred izpadom (1:3). Bruinsi so si s slabimi rezultati na uvodu dogajanja v "mehurčku" pokvarili svojo izhodišče pred končnico in izločilnih bojev niso začeli v vlogi prvih nosilcev. Zmagi sta ponoči slavili tudi ekipi New York Islanders in Vegas Golden Knights.

Tampa z Nikito Kučerovom (desno) je na pragu napredovanja v konferenčni finale.
Tampa z Nikito Kučerovom (desno) je na pragu napredovanja v konferenčni finale. FOTO: AP

Hokejisti ekipe Tampa Bay Lightning v severnoameriški ligi NHL so po zmagi s 3:1 v Torontu proti Boston Bruinsom le še zmago oddaljeni od konferenčnega finala na vzhodu. Prednost z 2:1 v zmagah pa so si zagotovili New York Islandersi proti Philadelphia Flyersom ter Vegas Golden Knightsi proti Vancouver Canucksom. Tampa Bay je trenutno v seriji treh zaporednih zmag proti Bostonu. Zadnjo tekmo so hokejisti Tampe dobili s 3:1 po dveh zadetkih Ondreja Palata in golu Victorja Hedmana v prvih dveh tretjinah. Boston je na koncu le omilil poraz, ko je zadel Jake DeBrusk. Andrej Vasilevskij je za strele ubranil 29 od 30 strelov, Jaroslav Halak pa je za Kosmatince zbral 23 obramb. Boston se bo skušal izogniti porazu v seriji že v noči na ponedeljek, ko bo v Torontu, v enem od dveh hokejskih "mehurčkov", na sporedu peta tekma.

Vrhunci tekme Boston Bruins ‒ Tampa Bay Lightning:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V drugem polfinalnem obračunu vzhodne konference so New York Islandersi slavili drugo zmago proti Philadelphia Flyersom, ki so v 15. minuti povedli po strelu Tylerja Pitlicka. V drugi tretjini je najprej izenačil Matt Martin, vsega šest sekund pred zadnjim odmorom pa je za 2:1 zadel Leo Komarov. V četrti minuti zadnje tretjine je bil z igralcem več na ledu uspešen še Anders Lee. Tudi Islandersi in Flyersi ne bodo počivali, saj jih v noči na ponedeljek v Torontu čaka že četrta tekma v boju za konferenčni finale na vzhodu.

Vrhunci tekme New York Islanders ‒ Philadelphia Flyers:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na zahodu je po nekoliko presenetljivem porazu na drugi tekmi z Vancouver Canucksi znova povedla ekipa iz Las Vegasa. Zlati vitezi so že po slabih šestih minutah v Edmontonu vodili z 2:0, potem ko sta bila uspešna Alex Tuch in Zach Whitecloud. Piko na i je postavil Matt Stone v 43. minuti. Robin Lehner je na svoji sedmi tekmi v končnici za Vegas še drugič ohranil mrežo nedotaknjeno, ubranil je vseh 31 strelov. Na drugi strani je Jacob Markström prav tako zbral 31 obramb, a je moral iz mreže pobrati tri ploščke.

Vrhunci tekme Vancouver Canucks ‒ Vegas Golden Knights:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi lige NHL, končnica, 2. krog:

- vzhodna konferenca:
Boston Bruins ‒ Tampa Bay Lightning 1:3 /1:3/
New York Islanders ‒ Philadelphia Flyers 3:1 /2:1/

- zahodna konferenca:
Vancouver Canucks ‒ Vegas Golden Knights 0:3 /1:2/
// - izid v zmagah

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.