Hokej

Zvezde skozi podaljšek do napredovanja, prvaki morajo v sedmo tekmo

Raleigh, Dallas, 23. 04. 2019 06.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

John Klingberg je z golom po dobrih 17 minutah podaljška odločil šesto tekmo prvega kroga končnice lige NHL in poskrbel za napredovanje Dallas Starsov proti Nashville Predatorsom (2 : 1). Na drugi tekmi večera so Carolina Hurricanesi doma zasenčili branilce naslova Washington Capitalse in jih primorali v odločilno sedmo tekmo v prestolnici (5 : 2).

Colton Sissons (v belem dresu) je v gol potisnil Dallasova Bena Bishopa in Bena Lovejoya.
Colton Sissons (v belem dresu) je v gol potisnil Dallasova Bena Bishopa in Bena Lovejoya. FOTO: AP

Vratar Ben Bishop je v golu Dallas Starsov zbral 47 obramb, poleg Johna Klinberga, ki je po podaji Aleksandra Radulova dosegel svoj prvi zadetek v končnici, je en gol za gostitelje, prav tako prvi v končnici, dosegel še Blake Comeau. Edini gol za goste je prispeval Austin Watson že v uvodni tretjini. V drugem krogu končnice bodo Zvezde merile moči s St. Louis Bluesi, ki imajo prednost domačega ledu.

Vrhunci tekme Dallas Stars – Nashville Predators:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dallas, ki ima en Stanleyjev pokal, v tem tisočletju še ni prišel dlje od konferenčnega finala. Zdaj bo imela ekipa, ki je vse od prihoda v mesto iz Minnesote v senci NFL- in NBA-ekipe Cowboys ter Mavericks, za katere igra Ljubljančan Luka Dončić, lepo priložnost, da omenjeni dosežek iz leta 2008 vsaj izenači ali celo preseže.

'Danes smo pokazali, da se ne predamo kar tako'
Na vzhodu so Carolina Hurricanesi zaostajali proti branilcem naslova Washington Capitalsom, tokrat pa so na šesti tekmi v domačem Raleighu zanesljivo slavili zmago s 5 : 2, poravnali razmerje moči v zmagah na 3 : 3 in izsilili odločilno sedmo tekmo. Jordan Staal in Dougie Hamilton sta vsak k zmagi prispevala gol in podajo, domači hokejisti pa so v zadnji tretjini dosegli kar tri zadetke.

Branilec Brett Pesce je po tekmi dejal, da so hokejisti Caroline počasi našli formulo za igro, s katero bi lahko presenetili prvake lige NHL, potem ko so jih slednji potisnili na rob izpada, ko so peto temo dobili kar s 6 : 0.

"Vseskozi smo bili v podrejenem položaju, nikoli favoriti. A danes smo pokazali, da se ne predamo kar tako, tekmecem nismo pustili veliko časa in prostora. Ne bomo odnehali. Dobro pripravljeni bomo pričakali sedmo tekmo," je dejal Pesce, podajalec pri zadetku Justina Williamsa v zadnji tretjini. Sedma tekma bo v sredo v Washingtonu, zmagovalec pa se bo v drugem krogu končnice pomeril z lepo spočitimi New York Islandersi, ki jih vodi trener lanske šampionske ekipe Prestolnikov Barry Trotz.

Vrhunci tekme Carolina Hurricanes – Washington Capitals: 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Liga NHL, končnica, prvi krog, 6. tekmi:

– Vzhod:
Carolina Hurricanes – Washington Capitals 5 : 2 /3 : 3/

– Zahod:
Dallas Stars* – Nashville Predators 2 : 1 (podaljšek) /4 : 2/

// – izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.