Hokej

Vegas vrnil udarec Dallasu: 'shutout' in trije goli izenačili izid na 1:1

Edmonton, 09. 09. 2020 07.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.K., STA
Komentarji
0

Hokejisti ekipe Vegas Golden Knights so po neuspešnem uvodu v finale zahodne konference svojim tekmecem Dallas Starsom vrnili milo za drago in jim zaprli vse poti do gola, sami pa na drugi tekmi v paru zadeli trikrat za končnih 3:0 in izenačitev serije v zmagah na 1:1.

Hokejisti Vegasa (na fotografiji) med tekmo rednega dela sezone.
Hokejisti Vegasa (na fotografiji) med tekmo rednega dela sezone. FOTO: AP

Po tem, ko na prvi tekmi konferenčnega finala niso zabili niti enega gola, so hokejisti ekipe Vegas Golden Knights strnili vrste in na drugi tekmi tudi sami zaprli vse poti do gola Dallas Starsom ter z zmago 3:0 izenačili serijo na 1:1. Zlati vitezi so se na zadnjih tekmah znašli v precejšnjih škripcih, ko gre za zadetke njihovih napadalcev, a je Paul Stastny pred iztekom pete minute druge tretjine dosegel pomemben zadetek, po katerem so se lahko nevadski asi sprostili. Že manj kot štiri minute kasneje je mrežo Dallasa zatresel William Karlsson, po skupno manj kot desetih minutah pa je na 3:0 povišal še Tomaš Nosek. Robin Lehner je ustavil vseh 24 strelov, medtem ko je Anton Hudobin, ki je bil med junaki prve tekme, tokrat iz mreže pobral tri ploščice.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Nekaj časa smo imeli veliko smole, mislim pa, da so zdaj vsi malce bolj stisnili svoje palice," je zanimiv pogled z mediji delil Chandler Stephenson."Najboljši smo, ko igramo sproščeno in nam uspevajo akcije, ki jih je težko braniti. Lepo je bilo, da smo nocoj spet našli naš čar v igri in izenačili serijo."

Gol Stasnyja v drugi tretjini je bil prvi iz Vegasovega napada po več kot 276 minutah igre. Tudi v seriji z Vancouver Canucksi v prejšnjem krogu jim je veliko preglavic povzročal razpoloženi Thatcher Demko, a tokrat so igralci iz puščave v Edmontonu uspeli poiskati pot mimo vročega vratarja nasprotne ekipe.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izid lige NHL, končnica, konferenčni finale:

- Zahod:
Vegas Golden Knights ‒ Dallas Stars 3:0 /1:1/
// - izid v zmagah

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.