Hokej

Calgary v slogu Tampe: Colorado s 'petardo' izločil prve na Zahodu

Boston, Calgary, 20. 04. 2019 06.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prva nosilca letošnje končnice lige NHL sta skupaj dobila le eno tekmo in se poslovila že v prvem krogu. Po ekipi Tampa Bay Lightning se je v petek končala še pot Calgary Flamesov, ki so izgubili peto tekmo proti ekipi Colorado Avalanche (1 : 5). Na Vzhodu so Toronto Maple Leafsi slavili v Bostonu (2 : 1) in zdaj v zmagah vodijo s 3 : 2.

Slavje koloradskih hokejistov po zmagi v podaljšku na četrti tekmi.
Slavje koloradskih hokejistov po zmagi v podaljšku na četrti tekmi. FOTO: AP
Prvič po širitvi lige NHL (sezona 1967/68) se je zgodilo, da sta v prvem krogu izpadla oba prva nosilca konferenc.

Colin Wilson in Mikko Rantanen sta vsak z dvema goloma in podajo dokončala delo v vrstah ekipe Colorado Avalanche, ki je v olimpijskem Calgaryju povsem potolkla domače Flamese in jih v peti tekmi izločila iz nadaljnjih bojev v letošnji končnici. Zadel je tudi Gabriel Landeskog, Nathan MacKinnon in Tyson Barrie pa sta oba kar trikrat podala za Plazove, ki so v drugi krog napredovali prvič po letu 2008. Philipp Grubauer je ustavil 28 strelov, tudi kazenski strel Johnnyju Gaudreauju v prvi tretjini.

Za Plamene je zadel le T. J. Brodie, ki z vratarjem Mikom Smithom (27 obramb) ni uspel preprečiti hitrega slovesa v izločilnih bojih. Calgary je bil z izkupičkom 50-25-7 celo prvi nosilec Zahoda, podobno kot pred dnevi Tampa Bay Lightningi pa so Plameni izpadli proti (na papirju) najslabši ekipi v končnici. Koloradčani so si napredovanje zagotovili šele na lestvici povabljencev, in sicer v zadnjih dveh tednih rednega dela sezone. Plazovi so sicer izgubili prvo tekmo v Kanadi, nato pa nanizali štiri zaporedne zmage in v velikem slogu napredovali. Zdaj čakajo na zmagovalca para Vegas Golden Knights San Jose Sharks.

Vrhunci tekme Calgary Flames ‒ Colorado Avalanche:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vrhunci tekme Boston Bruins ‒ Toronto Maple Leafs:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V Bostonu so slavili gostujoči hokejisti ekipe Toronto Maple Leafs: vsi trije zadetki so padli v zadnjem delu igre. Najprej so v razmiku dobrih dveh minut dvakrat zadeli Kanadčani, uspešna sta bila Auston Matthews in Kasperi Kapanen, ki je podal pri prvem golu. Domači so v zadnji minuti uspeli znižati izid z golom Davida Krejčija, a je zmaga kljub temu pripadla Javorovim listom, ki zdaj vodijo s 3 : 2 v zmagah. Naslednja, mogoče že odločilna tekma, bo v nedeljo v Torontu.

Liga NHL, končnica, 1. krog, peti tekmi:

- Vzhod:
Boston Bruins ‒ Toronto Maple Leafs 1 : 2 /2 : 3/

- Zahod:
Calgary Flames ‒ *Colorado Avalanche 1 : 5 /1 : 4/

// - izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.