Hokej

Wagner in Marchand ukrotila Hurikane, Boston na pragu finala

Raleigh, 15. 05. 2019 07.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti ekipe Carolina Hurricanes so se silovito podali v boj za prvo zmago v letošnjem konferenčnem finalu vzhodne konference lige NHL proti Boston Bruinsom, a po dveh porazih v Bostonu jim tudi domača dvorana ni prinesla sreče (1:2). Izid v zmagah je zdaj že 3:0 v korist Kosmatincev, ki se jim nasmiha prva uvrstitev v finale po letu 2013.

Chris Wagner in Brandon Carlo proslavljata po golu v mreži Curtisa McElhinneyja.
Chris Wagner in Brandon Carlo proslavljata po golu v mreži Curtisa McElhinneyja. FOTO: AP

Boston Bruinsi so se na začetku tretje tekme finala vzhodne konference, prve na ledu Carolina Hurricanesov, zanašali na vratarja Tuukko Raska. Po tem, ko so zdržali vse nalete in nekaj izključitev, pa so prevzeli nadzor nad igro v ključnih trenutkih obračuna ter si zagotovili morda že odločilno zmago v paru. Za zmago z 2:1 sta v razmaku dobrih petih minut v drugi tretjini zadela Chris Wagner in Brad Marchand, Hurikani, eno največjih presenečenj letošnje končnice, pa se niso uspeli pobrati.

Vrhunci tekme Carolina Hurricanes ‒ Boston Bruins:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Nauk te zgodbe je, da smo prišli skozi prvo tretjino ... Kakorkoli to želite opisati ... Potem se nismo več ozirali nazaj," je po obračunu dejal zadovoljni trener Bostona Bruce Cassidy. Rask je zbral kar 35 obramb v vratih Kosmatincev, ki so zdaj prvič po letu 1978 vknjižili šest zaporednih zmag v končnici. Le še zmaga jih loči od uvrstitve v veliki finale lige NHL, ki bi bil za franšizo že tretji v zadnjih devetih letih in prvi po letu 2013, ko so izgubili s Chicago Blackhawksi.

Carolina upe polaga tudi v Williamsa
"Letos čutim, da res ščitimo hrbet drug drugemu. Nekaj tesnih tekem je za nami in nato pride do izraza širina našega kadra, zabijemo nekaj golov in prevzamemo nadzor nad tekmami," je menil gostujoči vratar Rask. V vrstah domačih je gol zabil Calvin de Haan, vratar Curtis McElhinney pa je zbral 29 obramb, potem ko je dobil priložnost namesto Petra Mrazka, ki je na prvih tekmah finalnega para z Bruinsi dobil kar deset golov.

"Tega ne moreš obiti. Tega nikakor ne moreš olepševati. Nabrcali so nas saj veste kam," je bil slikovit trener Hurikanov Rod Brind'Amour, ki ga z varovanci čaka praktično nemogoča naloga: zgolj štiri ekipe v zgodovini lige NHL so nadoknadile zaostanek z 0:3 v končnici, to je nazadnje leta 2014 uspelo Los Angeles Kingsom in Anžetu Kopitarju na poti do zadnjega naslova (v prvem krogu proti San Jose Sharksom), je pa tudi res, da je bil član takratne ekipe Kraljev tudi "Gospod sedma tekma" Justin Williams, ki bo zdaj moral podoben čudež uprizoriti kot član Caroline.

Liga NHL, končnica, konferenčni finale, 3. tekma:

- Vzhod:
Carolina Hurricanes ‒ Boston Bruins 1:2 /0:3/

// - izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.