Hokej

Otočani slavili v Pittsburghu, Minnesota presenetila v Las Vegasu

Pittsburgh, Las Vegas, 16. 05. 2021 21.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Kyle Palmieri je zabil prvi in zadnji gol na uvodnem obračunu prvega kroga končnice lige NHL med Pittsburgh Penguinsi in New York Islandersi ter otočanom po več kot 16 minutah podaljška prinesel dragoceno zmago na gostovanju (4:3). Podaljšek je odločal tudi v Las Vegasu, kjer so ekipo Golden Knights presenetili hokejisti moštva Minnesota Wild (1:0).

Scott Mayfield (desno) ustavlja domačega zvezdnika Sidneyja Crosbyja.
Scott Mayfield (desno) ustavlja domačega zvezdnika Sidneyja Crosbyja. FOTO: AP
Drugo tekmo večera je v Las Vegasu odločil Joel Eriksson Ek, ki je po dobrih treh minutah podaljška dosegel edini gol obračuna ekip Vegas Golden Knights in Minnesota Wild (0:1). Zvezdnik Minnesote je utišal več kot 8000 gledalcev v dvorani T-Mobile Arena, kjer sta blestela vratarja Marc-Andre Fleury (29 obramb) in Cam Talbot, ki je tekmo sklenil s kar 42 obrambami. Eriksson Ek je nekaj sekund po tem, ko s soigralci ni izkoristil priložnosti z igralcem več na ledu, uspel premagati Fleuryja za pomembno uvodno zmago v seriji s favoriziranimi Zlatimi vitezi.

Kyle Palmieri, ki je v prvi tretjini dosegel vodilni zadetek za New York Islanderse, je po 16 minutah in 30 sekundah podaljška dosegel še odločilni gol za zmago na prvi tekmi prvega kroga končnice lig NHL v Pittsburghu. Blizu vrat ga je zaposlil Jean-Gabriel Pageau, Palmieri pa je dvignil plošček prek Tristana Jarryja v mrežo za šel prvo zmago nad Pingvini v dvorani PPG Paints Arena v tej sezoni. Za Newyorčane sta zadela tudi Pageau in Brock Nelson, novinec v vratih Ilija Sorokin pa se je ob debiju v končnici izkazal z 39 obrambami. Pittsburghu so Otočani zadali že deseti poraz na tekmah končnice na zadnjih enajstih obračunih izločilnih bojev.

Za petkratne osvajalce Stanleyjevega pokala in zmagovalce skupine Vzhod so zadeli Sidney Corsby, Frederick Gaudreau in Kasperi Kapanen, a domači niso uspeli še bolj izkoristiti prevlade v uvodnih tretjinah. Jarry je tekmo sklenil s 37 obrambami, vse štiri gole pa je prejel v smeri svoje leve roke. Palmieri je poskrbel za hitro vodstvo Otočanov s strelom iz zapestja z desne strani, Gaudreau pa je po dobrih enajstih minutah igre v prvi tretjini izenačil, ko je pobral odbitek Sorokina po svojem strelu in v drugem poskusu zatresel mrežo mladega čuvaja mreže, ki se je po zadržanem začetku nato uspel sprostiti.

Vrhunci tekme:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Crosby se je nato razveselil že svojega 69. gola v končnici in 190. točke v izločilnih bojih, potem ko je s palico zadržal branilca Andyja Greena ter s konico palice preusmeril plošček mimo Sorokina. S tem golom se je na večni lestvici, ko gre za točke v končnici, izenačil s sedmouvrščenim Brettom Hullom, Pingvini pa so po slabih štirih minutah druge tretjine prvič vodili. Newyorčani so se zbrali in ekipa slovitega Barryja Trotza je z močnim pritiskom onemogočila domačine, po treh minutah in 33 sekundah zadnje tretjine pa je Pageau s strelom iz zapestja spet matiral Jarryja. Ko je zadel še Nelson, se je zdelo, da bodo Otočani "ukradli" zmago že po rednem delu, a je Kapanen manj kot minuto kasneje izenačil in izid je bil 3:39 minute pred koncem spet poravnan. Dramatičen podaljšek, v katerem so se priložnosti nizale na obeh straneh, je nato odločil Palmieri, tekma pa se je v zgodovino vpisala kot najdaljša medsebojna v zgodovini obeh klubov, ko gre za dvoboje končnice.

Koronavirus pasica nova

Izidi končnice lige NHL, prvi krog:

Pittsburgh Penguins ‒ New York Islanders 3:4 (podaljšek) /0:1/
Vegas Golden Knights ‒ Minnesota Wild 0:1 (podaljšek) /0:1/ 

// - izid v zmagah

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.