Hokej

Kraljem ostali le spomini: Vragi boljši s 3:0, Kopitar brez točke

Newark, Washington, St. Louis, Toronto, 09. 02. 2020 06.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Los Angeles Kingsi so v rednem delu severnoameriške lige NHL izgubili tudi dvoboj začelja z New Jersey Devilsi v Newarku (0:3). Ekipi sta se leta 2012 udarili za Stanleyjev pokal, ki so ga na šesti tekmi v paru osvojili Kopitarjevi Kralji, zadnjih nekaj let pa močno zaostajata za tovrstnimi dosežki. Philadelphia Flyersi so v Washingtonu visoko premagali Capitalse (7:2), izgubili so tudi branilci naslova iz St. Louisa.

Vratar "vragov" Mackenzie Blackwood je na sobotnem obračunu Anžetu Kopitarju (oba na fotografiji) ubranil tudi kazenski strel.
Vratar "vragov" Mackenzie Blackwood je na sobotnem obračunu Anžetu Kopitarju (oba na fotografiji) ubranil tudi kazenski strel. FOTO: AP

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je z Los Angeles Kings zabeležil četrti zaporedni poraz v severnoameriški ligi NHL. Na drugi tekmi turneje po vzhodni obali so Kralji s 0:3 klonili proti New Jersey Devilsom. Domačini, ki letos tako kot Los Angeles niso v dobri formi, so tekmo odločili v drugi tretjini, ko so dosegli vse tri zadetke. V njihovih vratih pa je s 37 obrambami in drugo zaporedno tekmo brez prejetega zadetka blestel Mackenzie Blackwood.

V vodstvo je Vrage popeljal Nikita Gusev v 26. minuti, dve minuti kasneje pa je vodstvo podvojil Blake Coleman. Zadnji zadetek na tekmi je v 31. minuti drugega dela dosegel Kyle Palmieri. Za Los Angeles, pri katerem je Kopitar odigral dobrih 19 minut, je to 32. poraz po 56 odigranih tekmah v tej sezoni.

Vrhunci tekme  New Jersey Devils ‒ Los Angeles Kings:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Nismo pokazali dovolj. Največja težava ostaja neučinkovitost v napadu, res potrebujemo nekaj dodatnega v tem delu igre," je po tekmi dejal trener Todd McLellan. Pri tem je izpostavil, da morajo tudi drugi poleg Kopitarja, ki je s 47 točkami v tej sezoni najučinkovitejši v napadu, biti bolj agresivni.

"Ne more vedno biti Kopitar, ne morejo biti eni in isti, ki dosežejo zadetke in podajajo," je poudaril. Njegovo moštvo ostaja zasidrano na zadnjem mestu zahodne konference. Trenutno turnejo v okolici New Yorka bo zaključilo še to noč, ko se bo pomerilo z New York Rangersi.

Na preostalih tekmah sobotnega večera v ligi NHL je odmevala predvsem zmaga Philadelphia Flyersov s kar petimi goli razlike na gostovanju pri Washington Capitalsih. Za goste je pri zmagi s 7:2 blestel Claude Giroux z golom in podajama. Med strelce se na tekmi ni vpisal prvi zvezdnik moštva iz prestolnice ZDA Aleksander Ovečkin, ki lovi svoj 700. zadetek v ligi (trenutno je pri številki 698).

Vrhunci tekme Washington Capitals ‒ Philadelphia Flyers​​​​​:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dramatično zmago na ledu branilcev naslova St. Louis Bluesov so zabeležili Dallas Starsi, ki jih je v podaljšku po dveh minutah in 19 sekundah igre z drugim golom na tekmi razveselil Roope Hintz (3:2).

Vrhunci tekme St. Louis Blues ‒ Dallas Stars:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V kanadskem derbiju med Toronto Maple Leafsi in Montreal Canadiensi so doma z 2:1 po podaljšku slavil slednji. Odločujoč zadetek za najtrofejnejšo ekipo lige je dosegel Ilja Kovalčuk po 1:43 minute dodatne igre, potem ko je 2:33 minute pred koncem rednega dela Montrealu podaljšek z zadetkom priigral Marco Scandella.

Vrhunci tekme  Montreal Canadiens ‒ Toronto Maple Leafs:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi rednega dela sezone lige NHL:

New Jersey Devils ‒ Los Angeles Kings 3:0
(Anže Kopitar brez točke v 19:24 za Los Angeles.)

Winnipeg Jets ‒ Ottawa Senators 5:2
Boston Bruins ‒ Arizona Coyotes 4:2
Columbus Blue Jackets ‒ Colorado Avalanche 1:2
Edmonton Oilers ‒ Nashville Predators 3:2
Florida Panthers ‒ Pittsburgh Penguins 2:3
Montreal Canadiens ‒ Toronto Maple Leafs 2:1 (podaljšek)
Tampa Bay Lightning ‒ New York Islanders 3:1
Washington Capitals ‒ Philadelphia Flyers 2:7
St. Louis Blues ‒ Dallas Stars 2:3 (podaljšek)
Vancouver Canucks ‒ Calgary Flames 2:6
Vegas Golden Knights ‒ Carolina Hurricanes 5:6 (podaljšek)

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.