Hokej

Kopitarjevi Kralji presenetili Pittsburgh, kapetan ostal brez točke

Denver, Las Vegas, Los Angeles, 27. 02. 2020 06.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po nizu dveh porazov so Los Angeles Kingsi v domači dvorani Staples Center presenetili Pittsburgh Penguinse, a vseeno ostali na zadnjem mestu v zahodni konferenci (2:1). Anže Kopitar ni vknjižil točke.

Kanadski zvezdnik Pingvinov Sidney Crosby (desno) v dvoboju s Kurtisom MacDermidom v Los Angelesu.
Kanadski zvezdnik Pingvinov Sidney Crosby (desno) v dvoboju s Kurtisom MacDermidom v Los Angelesu. FOTO: AP

Po 23. zmagi v sezoni na 64 tekmah so Los Angeles Kingsi zbrali 52 točk, za kalifornijskimi rivali San Jose Sharksi na predzadnjem mestu zaostajajo še štiri točke. Končnica je za Hrušičana in Kralje že nekaj časa praktično nedosegljiva, vseeno pa so v Staples Centru ugnali trenutno drugouvrščeno moštvo metropolitanske divizije. Kralje je že v tretji minuti v vodstvo popeljal Blake Lizotte, ob koncu druge tretjine pa je vodstvo povišal Trevor Lewis po podaji Lizotta, sicer najboljšega posameznika obračuna.

Vrhunci tekme Los Angeles Kings ‒ Pittsburgh Penguins:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Moštvo iz Los Angelesa je sicer na vrata Tristana Jarryja sprožila le 22 strelov, pingvini pa 37 proti Calvinu Petersenu. Le eden od teh ploščkov pa je našel pot v mrežo, ko je končni izid postavil Bryan Rust v 47. minuti za četrti zaporedni poraz petkratnih prvakov lige NHL. Tekmo je odločila predvsem odlična igra Kraljev z igralcem manj in učinkovit "powerplay", s katerim so dosegli prvi gol.

McLellan: Lepo je, da je otroški napad dosegel zadetek
"Ko si dober v posebnih situacijah na ledu, velikokrat dobiš tekmo. Razen če je moštvo zelo slabo v igri pet na pet. Imeli smo le nekaj priložnosti z igralcem več, a smo eno izkoristili. Lepo je, da je otroški napad, če mu lahko tako rečem, dosegel zadetek. Tudi z igralcem manj smo bili danes odlični," je po obračunu dejal trener kraljev Todd McLellan.

Kopitarjev napad je bil ves večer zadolžen za najnevarnejšega hokejista tekmecev Sidneyja Crosbyja, ki je ostal brez točke. Skoraj tri minute pa je bil na ledu tudi z igralcem manj in spravljal v obup tekmečeve hokejiste. Zanje je denimo debitiral Patrick Marleau. Štiridesetletni Kanadčan še vedno vztraja v ligi NHL, proti Kraljem pa je odigral že svojo 1717. tekmo, kar ga uvršča na peto mesto večne lestvice, na kateri vodi legendarni Gordie Howe s 1767 odigranimi tekmami. Svojo 1068. tekmo v ligi pa je odigral 32-letni gorenjski kapetan Los Angelesa, ki je na ledu preživel kar 24 minut in 28 sekund in na vrata Pittsburgha sprožil dva strela. Ostal je brez točk, s čimer ostaja pri skupno 56 v sezoni, kar ga uvršča na 37. mesto lestvice strelcev.

Najboljši med vsemi je letos Nemec Leon Draisaitl (99 točk), ki je imel priložnost, da doseže stotico, a je njegovo moštvo Edmonton Oilers ostalo praznih rok v Las Vegasu. Tamkajšnji Zlati vitezi so slavili s 3:0 in dosegli sedmo zaporedno zmago. Na vrhu pacifiške divizije imajo zdaj štiri točke prednosti pred Vancouver Canucksi.

Vrhunci tekme Vegas Golden Knights ‒ Edmonton Oilers:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na tretji tekmi večera je ekipa Colorado Avalanche na domačem ledu ugnala Buffalo Sabrese (3:2). Odločilni zadetek je osem minut pred koncem dosegel J. T. Compher. Colorado je z zmago znova drugo najboljše moštvo zahodne konference z 81 točkami. Tri več imajo le vodilni St. Louis Bluesi, branilci Stanleyjevega pokala.

Vrhunci tekme Colorado Avalanche ‒ Buffalo Sabres:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi rednega dela sezone lige NHL:

Los Angeles Kings ‒ Pittsburgh Penguins 2:1
(Anže Kopitar brez točk v 24:28 minute za Los Angeles.)

Colorado Avalanche ‒ Buffalo Sabres 3:2
Vegas Golden Knights ‒ Edmonton Oilers 3:0

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.