Hokej

Otočani z zmago v Pittsburghu v rokah že držijo 'metlo'

Pittsburgh, 14. 04. 2019 15.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejistom ekipe Pittsburgh Penguins grozi hitro slovo od letošnje končnice lige NHL, potem ko so jih New York Islandersi po dveh porazih v "Velikem jabolku" prepričljivo premagali še na prvi tekmi na domačem ledu v Pittsburghu (4:1).

Phil Kessel (levo) poskuša zadeti pred vratarjem Robinom Lehnerjem, spremlja ju Ryan Pulock.
Phil Kessel (levo) poskuša zadeti pred vratarjem Robinom Lehnerjem, spremlja ju Ryan Pulock. FOTO: AP

V več kot četrt stoletja so New York Islandersi le enkrat napredovali v drugi krog končnice severnoameriške hokejske lige NHL, zdaj pa so po slavju na tretji tekmi proti Pittsburgh Penguinsom oddaljeni le še eno zmago. Jordan Eberle je v paru s Pingvini zadel še na tretjem zaporednem obračunu, s 25 obrambami pa se je ob visoki zmagi izkazal tudi vratar Robin Lehner. Drugi gol v končnici je prispeval Brock Nelson, prvič v karieri je v drugem delu sezone zadel tudi Leo Komarov, ki je s soigralci zvezdniško ekipo iz mesta jekla hitro pahnil na rob prepada.

Vrhunci tekme Pittsburgh Penguins New York Islanders:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pod taktirko trenerja šampionske ekipe Washington Capitals Barryja Trotza Otočani kar letijo, čeprav je Pittsburgh v prvi tretjini šele drugič v letošnji seriji povedel, ko je Garrett Wilson uspešno preusmeril ploščico mimo Lehnerja. Že 28 sekund kasneje je izenačil Eberle, Nelson pa je iz zapestja le dobro minuto kasneje poskrbel za popoln preobrat. Ko je v zadnji tretjini zadel še Komarov, je Pingvinom voda že močno tekla v grlo. Ni se jim uspelo vrniti in Anders Lee je slabo minuto in pol pred koncem rednega dela pokopal vse njihove upe s strelom v prazno mrežo, ki je v visokem loku preletel sredino igrišča in končal ob desni vratnici.

Matt Murray je v golu Pittsburgha zbral 32 obramb, a je spet zatajil napad, česar si proti eni najbolj čvrstih ekip, ki je v rednem delu nasprotnikom dovolila vsega 196 golov (najmanj v ligi), seveda ne smeš privoščiti. Pingvini morajo zdaj dobiti torkovo četrto tekmo, sicer bodo prvič po finalu vzhodne konference proti Boston Bruinsom leta 2013 deležni "metle".

Liga NHL, končnica, 1. krog, tretja tekma:

Pittsburgh Penguins ‒ New York Islanders 1:4 /0:3/

// - izid v zmagah

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.