Hokej

Grmenje v mreži Islandersov: Tampa za uvod zabila kar osem golov

Edmonton, 08. 09. 2020 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.K., STA
Komentarji
0

Hokejisti ekipe Tampa Bay Lightning so silovito odprli konferenčni finale vzhodne konference in se v Edmontonu s kar 8:2 znesli nad New York Islandersi, ki so se na tej stopnički tekmovanja znašli prvič po 90. letih prejšnjega stoletja.

Nikita Kučerov (desno) na obračunu rednega dela sezone lige NHL.
Nikita Kučerov (desno) na obračunu rednega dela sezone lige NHL. FOTO: AP

Popolnoma spočiti člani ekipe Tampa Bay Lightning so "svežino" proti New York Islandersom na prvem obračunu finala vzhodne konference v Edmontonu uporabili z obrestmi. Floridčani, ki so uvodni del končnice tako kot Newyorčani odigrali v Torontu, so z dvema goloma in tremi podajami Braydena Pointa povsem potolkli svoje tekmece in se na koncu ustavili pri izidu 8:2. Nikita Kučerov je dodal štiri podaje in z že 34. zadetkom v karieri, ko gre za tekme končnice, na večni lestvici franšize za gol prehitel rekorderja Martina St. Louisa.

Gromi so počivali skoraj ves teden po hitrem napredovanju v paru nad najboljšo ekipo rednega dela Boston Bruins (s 4:1 v zmagah), tri gole pa so Islandersom zabili že do trenutka, ko je v prvi tretjini na semaforju pisalo 10:46. Zadeli so s tri od svojih devetih strelov, do konca tekme pa izenačili rekord franšize po številu doseženih golov na tekmi končnice. Newyorčani po nedeljskem letu v Edmontonu iz Toronta, dan po zmagi nad Philadelphia Flyersi na sedmi tekmi konferenčnega polfinala s 4:0, niso kazali znakov življenja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trotz: To tekmo moramo čim prej pozabiti
"Bodimo pošteni, to se lahko zgodi le enkrat. Morali so prebroditi serijo s sedmimi tekmami, nato potovati in igrati ob zamenjavi časovnih pasov," je ostal previden trener Tampe Jon Cooper. "Zdaj bodo razmere enake. Ne bo potovanja. Vsi bodo dobili enako količino počitka. Lahko je zdaj govoriti, zakaj se je tekma razpletla tako, kot se je. Pod črto pa moraš izkoristiti prednost, ki ti jo ponuja utrujena ekipa."

Point in Kučerov sta s petimi točkami postavila nov rekord franšize za končnico, dva gola je prispeval še Yanni Gourde, Victor Hedman pa poleg zadetka še dve podaji. Za druge nosilce končnice, ki po letu 2004 lovijo šele svoj drugi naslov, v zadnjih letih pa so kljub ugodnim napovedim na stavnicah venomer razočarali, sta zadela tudi Ryan McDonagh in Ondrej Palat. Vratar Andrej Vasilevskij je zbral 23 obramb ob peti zaporedni zmagi Lightningov v končnici, kar jim ni uspelo od leta 2016. V nasprotnih vratih je Thomas Greiss ustavil vsega 16 strelov, potem ko se je v soboto razveselil prvega "shutouta" v karieri, ko gre za obračune v končnici. Po kar treh prejetih golih z devetih strelov ga je zamenjal Semjon Varlamov, proti kateremu je Tampa sprožila še 25 strelov in zadela z vsakim petim. Jordan Eberle je sicer z igralcem več na ledu v prvi tretjini izenačil na 1:1, a je nato sledil floridski "šov". Ko je v zadnji tretjini zadel Nick Leddy, je bil izid že kar 2:6. Varlamov je bil sicer med ključnimi možmi za uspeh Otočanov v konferenčnem polfinalu, ko so s 4:3 v zmagah izločili Philadelphio.

"To tekmo moramo čim prej pozabiti," je dejal trener Barry Trotz, leta 2018 prvak z Washington Capitalsi, ter napovedal, da bodo njegovi varovanci nudili boljši odpor v nadaljevanju. Vse tekme konferenčnega finala in tudi finala lige NHL bodo v karantenskem mehurčku v Edmontonu. "Tako dobro igramo," pa je dejal Point, ki je dosegel prvi gol večera za Tampo. "Smo kompaktni, igramo odgovorno, igramo prave igre. Mislim, da je bila zato naša ekipa tako dobra," je dodal.

V končnici severnoameriške hokejske lige so ostala le še štiri moštva. Hokejisti ekipe Dallas Stars so finalni obračun zahoda odprli z zmago proti Vegas Golden Knightsom. Anže Kopitar z Los Angeles Kingsi se po sezoni za pozabo ni prebil v končnico prvenstva, ki jo zaradi novega koronavirusa igrajo v Kanadi.

Vrhunci tekme Tampa Bay Lightning ‒ New York Islanders:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izid lige NHL, končnica, konferenčni finale:

- Vzhod:
Tampa Bay Lightning ‒ New York Islanders 8:2 /1:0/
// - izid v zmagah

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.