Hokej

Newyorčani po dveh podaljških ostali 'med živimi'

Edmonton, 16. 09. 2020 07.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
0

New York Islandersi so na že odločilni peti tekmi finala vzhodne konference lige NHL preprečili napredovanje ekipi Tampa Bay Lightning, sami pa si po dveh podaljških dramatično podaljšali upe v boju za veliki finale Stanleyjevega pokala (2:1).

Otočani (na fotografiji iz rednega dela sezone Brock Nelson) ostajajo v igri za veliki finale.
Otočani (na fotografiji iz rednega dela sezone Brock Nelson) ostajajo v igri za veliki finale. FOTO: AP

Hokejisti moštva New York Islanders so na peti tekmi finala vzhodne konference severnoameriške lige NHL premagali Tampa Bay Lightning po dveh podaljških z 2:1 in zaostanek znižali na 2:3 v zmagah. Ekipi v "koronskem mehurčku" v kanadskem Edmontonu igrata na štiri zmage. Junak dvoboja je bil Kanadčan Jordan Eberle, ki je Otočanom zmago zagotovil v 13. minuti drugega dodatnega dela. Pred tem so Islandersi povedli v 16. minuti z golom še enega Kanadčana Ryana Pulocka, ki je izkoristil prednost igralca več na ledu. Za Tampo je v 24. minuti izenačil Šved Victor Hedman.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V končnici se je Tampi nasmihal preboj v veliki finale, saj je bil Anthony Beauvillier zaradi igranja z visoko palico izključen kar za štiri minute. Kazen se je iz zadnje tretjine prenesla še v prvi podaljšek, a je izid ostal nespremenjen. Vnovič je namreč blestel ruski vratar v vrstah New Yorka Semjon Varlamov, ki je zbral kar 38 obramb. Na drugi strani je Andrej Vasilevskij zbral 22 obramb, kar priča o veliki terenski premoči Tampe.

Šesta tekma bo na sporedu v četrtek. New Yorku pa kaže vse bolje, saj je v konferenčnem finalu zaostajal že z 0:3 v zmagah, zdaj pa nepremagljiv postaja Varlamov, ki je na prejšnji tekmi za prvo zmago zbral 36 obramb.

Vrhunci tekme Tampa Bay Lightning ‒ New York Islanders:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izid lige NHL, končnica, konferenčni finale:

- Vzhod:
Tampa Bay Lightning ‒ New York Islanders 1:2 (po dveh podaljških) /3:2/
// - izid v zmagah

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.