Hokej

Ljubljančani brez težav odpravili Val Gardeno

Ljubljana, 24. 10. 2020 21.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti SŽ Olimpije so v prvi tekmi rednega dela alpske lige premagali Val Gardeno s 6:3 (1:0, 1:2, 4:1). Tekma je bila prva za ljubljansko ekipo v rednem delu, potem ko je dokončala prvi del po posebnem sistemu z vsemi šestimi tekmami in vknjižila devet točk za tri seštevke zmag.

Hokejisti SŽ Olimpije.
Hokejisti SŽ Olimpije. FOTO: Eva Brili Grebenar-HK SŽ Olimpija

Zaradi zdravstvenih težav oziroma preventivne prestavitve tekme zaradi suma okužbe z novim koronavirusom pa so brez svoje uvodne tekme ostali Jeseničani. V soboto bi morali na gostovanje v Lustenau, a so zaradi slabšega počutja nekaj svojih igralcev poslali na testiranje, ekipa pa je ostala v samoizolaciji.

Ljubljančani so imeli v praznem Tivoliju precejšnjo terensko premoč, a dolgo niso bili dovolj učinkoviti, zelo razpoložen pa je bil tudi vratar gostov Jacob Smith, proti njemu so domači sicer sprožili kar 58 strelov. Na domači strani je bil tudi tokrat med vratnicama Tilen Spreitzer, saj prvi vratar Paavo Hölsä še ni nared po poškodbi. V prvi tretjini je za minimalno vodstvo poskrbel Tadej Čimžar.

V nadaljevanju je nato hitro povišal Nik Simšič, toda ko se je že zdelo, da so zmaji strli goste, so se ti vrnili v igro. Le nekaj minut pozneje so znižali, minuto in pol pred koncem tretjine pa so dosegli še drugi gol.

Zadnja tretjina pa je vendarle pomenila olajšanje za domače. Pritisk se je stopnjeval, nazadnje pa niti Smith - tekmo je sicer končal s 53 obrambami - ni mogel več preprečiti poraza svoje ekipe. Najprej ga je drugič premagal Simšič, potem pa še Miha Zajc. V 57. minuti je nato Olimpija izkoristila še igralca več, najprej je Žiga Pance zadel prečko, odbiti plošček pa je v mrežo pospravil Anže Ropret. Gostje so sicer še dosegli en zadetek, a možnosti za preobrat niso več imeli, za piko na i pa je Čimžar v zadnji minuti zadel še prazna vrata.

V nadaljevanju regionalnega tekmovanja bodo, če ne bo novih odpovedi oziroma prestavitev tekem, Ljubljančani naslednjo tekmo igrali v soboto, 31. oktobra, v gosteh proti Rittnu, Jeseničani pa imajo za isti dan načrtovano tekmo proti Feldkirchu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.