Hokej

Ljubljančani po podaljšku nesrečno ostali praznih rok

Ljubljana, 05. 02. 2023 20.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 47. kroga lige ICEHL izgubili z graško ekipo Graz 99ers po podaljšku z 2:3 (0:1, 1:1, 1:0; 0:1).

Ljubljanski hokejisti so na današnji tekmi lovili praktično zadnji vlak za podaljšanje upanja za uvrstitev v končnico. Prav Gradec je namreč ekipa, ki je na zadnjem rešilnem mestu za nadaljevanje sezone. A poraz, četudi s točko za podaljšek, pomeni, da so zdaj možnosti za preboj na deseto mesto bolj kot ne samo še teoretične. Gradec ima zdaj namreč 48 točk, Olimpija pa 37.

Popotnica pred obračunom v Tivoliju je bila sicer dobra, saj so Ljubljančani v petek presekali niz devetih porazov in zmagali na Dunaju. A so se danes takoj znašli v zaostanku, saj so gostje povedli že v drugi minuti. V nadaljevanju so bili zeleno-beli za odtenek boljši in narekovali ritem, vendar v prvem delu zadetka ni bilo.

Dosegli so ga na začetku druge tretjine, ko je protinapad lepo končal Aleksandar Magovac. Toda gostje so bili dovolj zbrani v obrambi, so pa tudi znali izkoristiti napake domačih; po eni teh, ko so izgubili plošček v svoji tretjini, je Žan Us v 36. minuti še enkrat klonil.

V zadnji tretjini se je ponovila zgodba iz druge. Ljubljančani so sicer hitro zadeli, za izenačenje je poskrbel Jaka Šturm, a še enega rešilnega zadetka ni bilo. Lepo priložnost za to so imeli domači štiri minute pred koncem ob kazni na graški strani, vendar je "power play" ostal neizkoriščen in tekma je šla v podaljšek.

Tega je odločila še ena napaka na domači strani; Us je prvi poskus tekmecev še odbil, toda do ploščka je prišel slovenski reprezentant v dresu Gradca Ken Ograjenšek in poskrbel za končnih 3:2.

Po reprezentančnem premoru, Slovenija bo naslednji teden igrala na turnirju v Bolzanu, se bo regionalno tekmovanje nadaljevalo 14. februarja, za zeleno-bele prav z gostovanjem pri Bolzanu.

Liga ICEHL, 47. krog, izid:
SŽ Olimpija Ljubljana - Graz 99ers 2:3 (0:1, 1:1, 1:0; 0:1)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.