Hokej

Ljubljančani v alpski ligi izgubili četrtič v nizu, 'petarda' Jeseničanov

Jesenice, Lustenau, 17. 11. 2018 20.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi alpske lige v gosteh izgubili z Lustenauom (0:3). Ljubljanski hokejisti so se znašli v manjši krizi, potem ko so v prvem delu sezone dobili devet tekem v nizu, so v soboto že četrto zaporedno tekmo izgubili. Na lestvici so jih z domačo zmago nad Bregenzerwaldom (5:2) zdaj ujeli še večni tekmeci z Jesenic.

Hokejisti Olimpije (na fotografiji David Planko in Clarke Saunders) so po izvrstnem začetku sezone padli v manjšo krizo.
Hokejisti Olimpije (na fotografiji David Planko in Clarke Saunders) so po izvrstnem začetku sezone padli v manjšo krizo. FOTO: Domen Jančič/HDD Jesenice

Na prejšnjem domačem dvoboj so zmaji v zadnjih minutah skorajda naredili preobrat, ko so zaostanek z 0:3 še znižali na 2:3. A tokrat v Lustenauu niso imeli pravega orožja za podoben scenarij, zaostanek so si nabrali do konca druge tretjine, v zadnji pa, čeprav so bili boljši in imeli več strelov, niso zadeli.

V prvi tretjini, ko so domači proti vratom zeleno-belih sprožili pet strelov več (15:10), so z enim od poskusov proti vratarju Žanu Usu tudi zadeli. Natančen je bil v sedmi minuti nekdanji član Olimpije Adis Alagić, skupaj s soigralci pa je v drugi tretjini pobegnil na končnih 3:0. Po golu Philipa Putnika v 34. minuti je Alagić pet minut kasneje postavil piko na i prepričljivi zmagi.

Jeseničani z Bregenzerwaldom opravili v zadnji tretjini
Za izbrance trenerja Jureta Vnuka ne bo veliko počitka, že v nedeljo jih čaka novo gostovanje, njihov tekmec pa bo ekipa nekdanjega slovenskega selektorja Nika Zupančiča Feldkrich. Zupančičevo moštvo je pred 14 dnevi že igralo v Tivoliju in takrat je bil izid 4:1 za Avstrijce. Slabše predstave v zadnjem času se poznajo tudi na lestvici, kjer je zdaj Olimpija šesta. Naslednja domača tekma pa bo za ljubljansko zasedbo že slovenski derbi, ko bodo v Ljubljano 25. novembra prišli Jeseničani.

Ti so v domači Podmežakli premagali Bregenzerwald z visokih 5:2. Končni izid sobotne tekme regionalnega tekmovanja kaže na zanesljivo zmago slovenske ekipe, ki pa se je kljub privoščila padec v igri in dopustila tekmecem, da so se približali le na gol zaostanka. Začetek sicer ni kazal na to, saj so domači povedli že ob prvem vstopu v napadalno tretjino, po 21 sekundah je zadel Luka Bašič. V drugi tretjini je najprej povišal Gašper Seršen, ob številni prednosti pa v 35. minuti še Urban Sodja.

A namesto da bi slovenski prvaki rutinsko pripeljali tekmo do konca, so hokejisti Bregenzerwalda ob koncu druge in na začetku tretje dosegli dva gola in znižali na 2:3. Zadnjo besedo so vendarle imeli železarji, kapetan Andrej Tavželj je spet poskrbel za trdnejše vodstvo, zadnji gol, svojega drugega na tekmi, pa je dosegel Seršen v 52. minuti. Jeseničani so z novo zmago, tretjo zaporedno, uspešno premagali manjšo krizo pred tedni, ko so izgubili štirikrat zaporedoma. Dvig forme prihaja ob pravem času, saj bo naslednji teden v nedeljo na sporedu drugi letošnji derbi v alpski ligi, a dan pred tem, v soboto, Jeseničane čaka še gostovanje pri Kitzbühlu. Na lestvici pa so zdaj Jeseničani že izenačeni z Ljubljančani, oboji imajo po 30 točk

Izida 16. kroga alpske lige:

Sij Acroni Jesenice ‒ Bregenzerwald 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
Bašić 1., Seršen 23., 52., Sodja 34., Tavželj 51.; Haidinger 38., Virtanen 41.

Alge Elastic Lustenau ‒ SŽ Olimpija 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Alagić 7., 40., Putnik 34.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.