Hokej

Kopitar po porazu proti Washingtonu: Igrati bi morali z več energije

Los Angeles, 05. 12. 2019 07.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kralji iz Los Angelesa slovenskega hokejista Anžeta Kopitarja so izgubili domačo tekmo proti Washingtonu z 1:3. Za zasedbo iz ameriške prestolnice je vodilna gola v prvi tretjini dosegel John Carlson, tretjega pa je v izdihljajih tekme prispeval Tom Wilson. Za kalifornijsko ekipo je edini zadetek dosegel Blake Lizotte na začetku tretje tretjine.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Toronto Maple Leafs - Colorado Avalanche
    02:06
    Vrhunci tekme Toronto Maple Leafs - Colorado Avalanche
  • Vrhunci tekme Pittsburgh Penguins - St. Louis Blues
    02:54
    Vrhunci tekme Pittsburgh Penguins - St. Louis Blues
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Aleks Ovečkin
Aleks Ovečkin FOTO: AP

Zmagovalec Stanleyjevega pokala iz sezone 2017/18 je po novi zmagi še naprej v vodstvu v vzhodni konferenci, s 47 zbranimi točkami pa je ekipa iz ameriške prestolnice trenutno tudi najbolj produktivno moštvo v severnoameriški hokejski ligi NHL. Kapetan kraljev Anže Kopitar je ostal brez točke ob enem strelu na gol tekmecev. "Včasih je treba tudi čestitati boljšemu tekmecu. Očitno je, da imajo dobre igralce in igro. Če pogledam na našo zasedbo, mi bi morali dvigniti ritem, igrati z več energije, rotirati vse štiri naše linije. A danes temu ni bilo tako, predvsem na začetku. Pozneje smo razvili igro, toda to ni bilo dovolj," je povedal Hrušičan. John Carlson je v peti minuti tekme dosegel svoj stoti gol v NHL in postaja eden najboljših napadalno usmerjenih igralcev v zgodovini lige. Na 2:0 je povišal šest minut in pol pred koncem uvodne tretjine, vratar domačih Jonathan Quick (19 obramb) pa je zapustil ledeno ploskev, ko so kralji z dodatnim napadalcem v izdihljajih tekme lovili izenačenje in je Tom Wilson minuto in 19 sekund pred koncem zadel prazno mrežo. Kralji po novem porazu ostajajo na zadnjem mestu zahodne konference, slabši izkupiček od njih imajo le vragi iz New Jerseyja in rdeča krila iz Detroita, ki nastopajo v vzhodni konferenci. Los Angeles Kings bodo naslednjo tekmo igrali v noči na soboto v Edmontonu.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: AP

Ekipa Colorado Avalanche je v Torontu s 3:1 ugnala Maple Leafs in je sedaj druga v centralni skupini za St. Louisom, ki ima tretji izkupiček v celotni ligi, za Washingtonom in Bostonom. Pittsburgh Penguins je tokrat odpravil St. Louis Blues s 3:0 in se povzpel na četrto mesto metropolitanske skupine. Ottawa Senators pa je v Edmontonu presenetila Oilers s 5:2 in ima po zmagi nad vodilno ekipo pacifiške skupine točko več od Los Angelesa.

Izidi:
Los Angeles Kings - Washington Capitals   1:3
Toronto Maple Leafs - Colorado Avalanche  1:3
Pittsburgh Penguins - St. Louis Blues     3:0
Edmonton Oilers - Ottawa Senators         2:5

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

El Diablo 2013
05. 12. 2019 14.49
-1
ene in iste izjave že nekej let.... dej že enkrat reč zanč smo, gorenček
Dany75
05. 12. 2019 10.01
-1