Hokej

Los Angeles sklonjene glave iz Dallasa

Dallas, 17. 01. 2024 07.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
0

Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL končali niz igranja šestih tekem v gosteh. Tokrat so v Dallasu proti ekipi Stars izgubili z 1:5. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar se tokrat ni vpisal med strelce ali podajalce.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dallas, ki je četrti v zahodni konferenci, je že v prvi tretjini dosegel dva zadetka prek Roopeja Hintza in Jevgenija Dadonova, v drugi je na 1:2 zmanjšal zaostanek Drew Doughty, v zadnji tretjini pa so za zanesljivo domačo zmago poskrbeli Wyatt Johnston, ki je tako kot Hintz in Dadonov dodal še podajo, Joe Pavelski in Sam Steel. Za Doughtyja je bil to 150. zadetek v dresu kraljev, kar ga med branilci uvršča na drugo mesto v zgodovini kluba, s 161 je na prvem mestu Rob Blake. A tokrat je bil njegov gol premalo za kaj več kot visok poraz.

"Poudarjamo pokrivanje in obrambo, ampak moramo tudi zadevati. Ko ne izkoristiš priložnosti, je pač težko zmagati," je dejal trener Los Angelesa Todd McLellan in dodal, da niti igranje dveh tekem v dveh dneh ne more biti izgovor za poraz. Los Angeles, ki zaseda šesto mesto na zahodu, zdaj čaka niz štirih domačih tekem, ki ga bodo začeli v noči na petek proti Nashville Predators.

Elias Pettersson
Elias Pettersson FOTO: AP

Winnipeg Jets, ki so z Vancouver Canucks točkovno najboljši v ligi, so s 4:2 odpravili New York Islanders, Colorado Avalanche, ki ima točko manj kot vodilni ekipi, je v gosteh s 7:4 ugnal Ottawa Senators, pri čemer je Mikko Rantanen dosegel dva gola za zmagovalce, tako kot Ridly Greig za poražence. Pri slednjih sta po tri podaje prispevala Claude Giroux in Brady Tkachuk, pri gostih pa je takšen izkupiček vpisal Samuel Girard. Eno podajo manj je prispeval Nathan MacKinnon, ki je pri 72 točkah, toliko jih ima na vrhu lestvice strelcev še Nikita Kučerov iz Tampe.

New York Rangers, ki so vodilni v metropolitanski skupini, so s 5:2 premagali Seattle Kraken, Washington Capitals z 2:0 Anaheim Ducks, Edmonton Oilers pa s 4:2 Toronto Maple Leafs. Chicago Blackhawks so po kazenskih strelih z 2:1 ugnali San Jose Sharks, Calgary Flames pa po podaljšku s 3:2 Arizona Coyotes.

Izidi:
New York Rangers - Seattle Kraken      5:2

Ottawa Senators - Colorado Avalanche   4:7

Washington Capitals - Anaheim Ducks    2:0

Dallas Stars - Los Angeles Kings       5:1
(Anže Kopitar se ni vpisal med strelce ali podajalce pri Los Angelesu)

Winnipeg Jets - New York Islanders     4:2

Chicago Blackhawks - San Jose Sharks   2:1 (kazenski streli)

Calgary Flames - Arizona Coyotes       3:2 (podaljšek)

Edmonton Oilers - Toronto Maple Leafs  4:2

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.