Hokej

McDavid jeziček na tehtnici ob zmagi Edmontona v Vancouvru

Edmonton, 05. 05. 2021 08.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Hokejisti Edmonton Oilers so v severnoameriški poklicni hokejski ligi NHL na domačem ledu s 4:1 premagali Vancouver Canucks. V dresu Edmontona je Leon Draisaitl dosegel dva gola, Connor McDavid pa pomagal z dvema podajama. McDavid vodi na lestvici najboljših strelcev lige NHL s 93 točkami, 31 goli in 62 asistencami.

'Naftarji' iz Edmontona so si že v začetku tedna zagotovili mesto v končnici hokejskega prvenstva onstran Atlantika.

Že odpisano moštvo Buffalo Sabres je po kazenskih strelih premagalo New York Islanders s 4:3. 'Otočani' so si sicer že zagotovili končnico. Hokejisti New Jersey Devils, ki nimajo več niti teoretičnih možnosti za končnico, so po podaljšku s 4:3 premagali Boston Bruins.

Hokejisti Pittsburgh Penguins so s 7:3 odpravili že odpisano zasedbo Philadelphia Flyers. 'Pingvini' so s 73 točkami znova sami na vrhu vzhodne skupine.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trenutno najboljša ekipa centralne skupine in lige NHL Carolina Hurricanes je s 6:3 odpravila Chicago Blackhawks, ki nima več niti teoretičnih možnosti za preboj v končnico. Carolina je na vrhu razpredelnice lige NHL z 79 točkami.

Mesto v končnici si je zagotovilo že 12 ekip. Ob Carolini še Florida, Las Vegas, Tampa, Pittsburgh, Colorado, Toronto, Washington, Minnesota, Boston, NY Islanders in Edmonton.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki zasedajo šesto mesto v zahodni skupini, so še v igri za končnico, čeprav z zelo majhnimi možnostmi za preboj v odločilne boje za Stanleyjev pokal.

Liga NHL, izidi:
Buffalo Sabres – New York Islanders 4:3 (po kazenskih strelih)
New Jersey Devils – Boston Bruins 4:3 (po podaljšku)
Philadelphia Flyers – Pittsburgh Penguins 3:7
Carolina Hurricanes – Chicago Blackhawks 6:3
Vancouver Canucks – Edmonton Oilers 1:4

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.