Hokej

Reprezentant Mašič pred gostovanjem na Dunaju okrepil hokejske zmaje

Ljubljana, 05. 01. 2024 12.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejski zmaji nadaljujejo z odličnimi predstavami v ligi ICE. Ljubljančani so na zadnjih petih tekmah zabeležili štiri zmage in so najbolj vroča ekipa v ligi ta hip. Pred Ljubljančani pa je nadaljevanje natrpanega pred-, med- in poprazničnega programa, saj si tekme sledijo druga za drugo. V soboto jih na Dunaju čaka izjemno pomemben obračun v boju za končnico. Hokejisti z avstrijske prestolnice za serijskimi slovenskimi prvaki na lestvici zaostajajo 10 točk. Medtem so se Ljubljančani okrepili z reprezentančnim branilcem Binetom Mašičem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Iz ljubljanskega kluba prihaja vest, da je nova okrepitev ljubljanskega moštva mladi branilec Bine Mašič, s katerim smo v klubu podpisali dolgoročno pogodbo. 21-letni Bine je zadnji dve sezoni igral na Finskem pri Vaasan Sport v Liigi. Na lanskem svetovnem svetovnem prvenstvu v Latviji je bil med najboljšimi branilci slovenske izbrane vrste. "Bine Mašič je odličen ofenzivni branilec, kakršnih v Sloveniji trenutno ni veliko. Je dinamičen in za svoja leta zrel igralec, ki bo pomemben člen naše igre. Odlično sodi v koncept igre trenerja Anttija Karhule," je za uradno spletno stran kluba povedal direktor Anže Ulčar

Zmaji nadaljujejo z odličnimi predstavami, pred dnevi so bili v domači Hali Tivoli s 5:1 boljši od Gradca in tako nadaljevali zmagoviti niz. Zmaga nad Gradcem je bila pomembna tudi v boju za mesta v končnici. S svojimi varovanci je po četrti zmagi na zadnjih petih tekmah zadovoljen glavni trener Antti Karhula, ki je po tekmi povedal, da so v zadnjih tednih začeli igrati bolj preprosto, kar se kaže v rezultatih. "Zdaj zmagujemo tudi, ko ne gre vse po načrtih in dvignila se nam je samozavest," je povedal 48-letni Finec  in dodal, da še vedno manjka nekaj igralcev. "Zaradi poškodb manjkajo Rok Kapel, Aljoša Crnović in Žiga Pavlin, ki se počasi vrača. Zbolel je Jaka Šturm."

"Dvignila se nam je samozavest in upam, da tako nadaljujemo," pa pravi v zadnjem času vroči Miha Zajc.

Miha Zajc
Miha Zajc FOTO: Damjan Žibert

Naslednjo tekmo igrajo zmaji v soboto, ko gostujejo še pri enem tekmecu v boju za končnico – Vienna Capitals.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zagorciko
05. 01. 2024 13.38
+1
Bravo Olimpija !!!!