Hokej

Mladi hokejisti ljubljanske Slavije osvojili prestižni Bell Capital Cup

Ottawa, 02. 01. 2024 12.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V noči na 2. januar se je v dvorani Canadian Tire Center, kjer sicer domuje NHL ekipa Ottawa Senators, odvil veliki finale 23. tradicionalnega mednarodnega hokejskega turnirja Bell Capital Cup. V finalu je igrala slovenska ekipa mladih hokejistov Slavije Junior iz Zaloga, ki je s 5:2 ugnala domačo ekipo Cumberland Grads in osvojila veliki zlati pokal.

Ekipa hokejistov starostne kategorije U13 iz zaloškega kluba HK Slavija Jr. se je z zmagami s 6:2 proti Lysander Lightning, 5:2 proti Perth/Lanark Wings, 3:1 proti Nepean Raiders Black ter remijem 1:1 proti Cumberland Grads v prvem delu turnirja uvrstila v četrtfinale, kjer je s 3:2 ugnala Nepean Riders White in napredovala v polfinale. 

23. tradicionalni mednarodni novoletni turnir Bell Capital Cup za starostne skupine od U10 do U13 je potekal med 28. decembrom in 1. januarjem v kanadski Ottawi in je letos gostil prek 200 ekip iz treh celin v divizijah A, AA in AAA. V štirih dneh so mladi hokejisti skupno odigrali več kot 450 tekem.

Tam so si z odlično igro proti Woodstock Jr. Navy Vets zagotovili zmago 3:0 in s tem uvrstitev v finale, v katerem so se še drugič na turnirju pomerili z domačimi Cumberland Grads in dokazali, da jim tokrat ni para. 

Že v prvi tretjini so mladi hokejisti Slavije zabili dva gola, nato pa mrežo ponovno zatresli v drugi tretjini. V zadnji tretjini so domačini močno pritisnili in pak dvakrat pognali v slovenski gol, a ekipa HK Slavija Jr. ni popustila. Tri sekunde pred koncem so še petič zadeli in s 5:2 odločno osvojili veliki pokal Bell Capital Cup.

Veselje ob zmagi mladih hokejistov Slavije
Veselje ob zmagi mladih hokejistov Slavije FOTO: HK Slavija Junior

"Kako krasen začetek novega leta! Tokrat je zmagal ekipni duh. Fantje so preprosto skozi celoten turnir dihali kot eno. Natančno so si podajali, izkoristili so vsako priložnost za strel, obramba je delovala, kot mora," je po tekmi povedal trener ekipe HK Slavija Jr. Robert Pesjak in dodal: "Pokal je naš. Fantje so si ga zaslužili!"

Prvič v zgodovini turnirja je tako v legendarni dvorani Canadian Tire Center v Ottawi v čast mladim hokejistom zadonela Zdravljica. "Občutki so neverjetni, ko se zvok naše himne razširi po taki dvorani. Neverjetno ponosen sem na ekipo naših mladih hokejistov in hkrati vesel, da smo v klubu v sodelovanju s starši, ki so zadevo finančno podprli, omogočili udeležbo na tem turnirju," je po velikem uspehu povedal predsednik HK Slavija Jr. Igor Končina. "Seveda bi si v prihodnosti želeli tudi podpore sponzorjev. Taka priložnost za mlade hokejiste pomeni izjemno in nepozabno izkušnjo, tkejo se mednarodne hokejske vezi med igralci, poleg tega pa je to tudi odlična priložnost za promocijo Slovenije," je še dodal.

Ekipa HK Slavija Junior
Ekipa HK Slavija Junior FOTO: HK Slavija Junior
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lepinja
02. 01. 2024 15.41
+1
Prestiža kar ne zmanjka med prazniki.
BroNo1
02. 01. 2024 14.57
+6
Vsi do 18. leta so presežek, po 18. letu pa se začne uničevanje hokejustov. Hokejska zveza bi morala marsikaj spremeniti, ko se že več desetletij opaža strm padec fantov?! Najprej fantje vse “perejo” potem pa ko bi bilo treba kaj pokazat padejo v veliko brezno neznanja. Drugi začnejo rast naši pa padat.
PARTIZAN PEPE
02. 01. 2024 13.18
+6
Bravo fantje in poklon trenerju....super odlično.
punkracij
02. 01. 2024 12.54
+8
Lahko podpišejo NHLpredpogodbe in si ustvarijo osnovo za športno kariero.
Kritikizstajerske
02. 01. 2024 12.37
+5
Bravo...škoda, da so igrali pred praznimi tribunami