Hokej

Morski psi in Kosmatinci v gosteh izsilili odločilni sedmi tekmi

Toronto, Las Vegas, 22. 04. 2019 07.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti ekipe San Jose Sharks so v severnoameriški ligi NHL v Las Vegasu po dveh podaljških ugnali domače Vegas Golden Knightse (2 : 1) in izid v zmagah izenačili na 3 : 3. Prav tak je skupni izid tudi v dvoboju na vzhodnem delu med ekipama Boston Bruins in Toronto Maple Leafs, kjer so prvi v Kanadi zmagali s 4 : 2 in se izognili izpadu.

Gledalci v Las Vegasu so trepetali kar dva podaljška, na koncu pa s svojimi ljubljenci ostali praznih rok: na fotografiji prodor Tima Meierja in obramba Marca-Andreja Fleuryja.
Gledalci v Las Vegasu so trepetali kar dva podaljška, na koncu pa s svojimi ljubljenci ostali praznih rok: na fotografiji prodor Tima Meierja in obramba Marca-Andreja Fleuryja. FOTO: AP

Čeh Tomaš Hertl je zadel po 11 minutah in 17 sekundah drugega podaljška in se vpisal v zgodovino, saj se doslej v končnicah NHL še ni primerilo, da bi ekipa dosegla v drugem dodatku igre gol z igralcem manj na ledu.

"Ko sem dobil plošček, sem bil že zelo utrujen. Najprej sem ga hotel le poslati na drugo polovico igrišča in oditi na zamenjavo. Potem pa sem nenadoma videl odprt prostor. Naredil sem nekaj korakov in sprožil na gol. Mogoče je obrambni igralec Vegasa Shea Theodore malo preusmeril strel, vendar, če ne poskusiš, ne boš nikoli zadel. Tokrat se je izšlo na najboljši možni način," je odločitev opisal Hertl.

Vrhunci tekme Vegas Golden Knights – San Jose Sharks:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Marchand vodil Kosmatince do zmage v Torontu
Vratar Martin Jones je ubranil 58 strelov, največ v zgodovini ekipe iz San Joseja. Premagal ga je le Jonathan Marchessault, čeprav so bili Golden Knightsi zelo aktivni v napadu, saj so tekmeci na gol vratarja Marca-Andreja Fleuryja sprožili skupaj le 29 strelov. Pred odločilnim zadetkom je čuvaja mreže domačih v zadnji minuti prve tretjine presenetil le Logan Couture. Marchessault je izenačil sredi druge tretjine.

Manj razburljivo je bilo v Torontu, kjer so domači v deseti minuti po golu Morgana Riellyja povedli. Gostje so nato dosegli tri gole v nizu, še v prvem delu je izenačil Brad Marchand, Torey Krug pa povedel Boston v vodstvo. Edini gol v drugi tretjini je zabil Jake DeBrusk, v peti minuti zadnjega dela pa je Auston Matthews znižal in vzbudil upanje domačih navijačev. A je na začetku predzadnje minute končni izid postavil Marchand, s tremi točkami prvi mož dvoboja, saj je bil podajalec tudi pri zadetku Kruga.

Vrhunci tekme Toronto Maple Leafs – Boston Bruins:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Liga NHL, končnica, 1. krog, šesti tekmi:

Vegas Golden Knights – San Jose Sharks 1 : 2 (po dveh podaljških) /3 : 3/

Toronto Maple Leafs – Boston Bruins 2 : 4 /3 : 3/

// – izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.