Hokej

Napeto na vrhu lige NHL

New York, 01. 01. 2024 09.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Bostona so na silvestrovo gostovali v Detroitu in se veselili zmage s 5:3. Na 36 tekmah v sezoni so osvojili 50 točk in na vzhodu in v ligi za vsega točko zaostajajo za vodilnimi New York Rangers.

Gola Trenta Frederica ob koncu prve in v začetku druge tretjine sta za Boston postala skoraj nepomembna, potem ko so gostitelji v drugem delu zadeli dvakrat in izenačili na 2:2. Bolj pomembna je bila njegova podaja pri golu Jakea DeBruska v 58. minuti za izid 4:2, s čimer je padla odločitev.

Detroitu je upanje 39 sekund kasneje sicer vrnil J. T. Compher, zaključna minuta ob menjavi vratarja s šestim hokejistom v polju pa domačim ni prinesla uspeha, še več, branilec Pavel Zacha je na svoji 500. tekmi v ligi zadel prazen gol za 5:3.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izjemna gneča pa vlada na vrhu zahoda. Vancouver in branilci iz Las Vegasa so bili ponoči sicer prosti, kar pa je izkoristil Colorado, ki je s 3:1 ugnal San Jose in se z omenjenima ekipa z 49 točkami izenačil na vrhu razpredelnice. Gol in podajo je za zmagovalce dosegel Valerij Ničuškin, tudi pomemben zadetek za 2:1 tri minute in pol pred koncem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Točko za vodilno trojko zaostajata Winnipeg in Dallas. Slednji je pred praznovanjem ob vstopu v leto 2024 razveselil domače navijače z zmago z 8:1 nad Chicagom. S tremi goli in podajo se je izkazal Mason Marchment.

Los Angeles z Anžetom Kopitarjem tudi po prostem večeru ostaja na šestem mestu na zahodu. Ekipa si lahko privošči nekaj daljši oddih, saj jo naslednja tekma čaka šele v noči na četrtek, ko bo v Kaliforniji gostoval Toronto.

Izidi lige NHL:

Minnesota Wild - Winnipeg Jets            2:3

Detroit Red Wings - Boston Bruins         3:5

Ottawa Senators - Buffalo Sabres          5:1

Pittsburgh Penguins - New York Islanders  3:1

Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens  4:3

Anaheim Ducks - Edmonton Oilers           2:7

Calgary Flames - Philadelphia Flyers      4:3

Colorado Avalanche - San Jose Sharks      3:1

Dallas Stars - Chicago Blackhawks         8:1

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.