Hokej

Neustavljivi kapetan Kopitar z golom in podajo znova blestel v zmagi kraljev

San Jose, 20. 12. 2023 07.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Los Angelesa so davi v severnoameriški ligi NHL premagali San Jose s 4:1 in se z 19. zmago v sezoni v zahodni konferenci prebili na tretje mesto.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je k uspehu prispeval prvi gol na tekmi v 18. minuti in podajo za zadetek Trevorja Moora in prednost 2:0. Moore je zadel tudi v zadnjem delu za vodstvo s 4:0, pred njim je za kralje v drugi tretjini zadel še Alex Laferriere. Bržkone je bil prav gol Laferrierja za 3:0 odločilen, saj je Los Angeles v drugem delu v razmaku vsega 70 sekund zadel dvakrat in ušel na +3. Častni gol za domače je v 59. minuti zabil Jacob MacDonald.

"Danes smo igrali trdo, spet smo našli svojo pravo igro, menim, da je vsak napad prispeval k zmagi. Spet smo igrali kot ekipa. Vrnili smo se k igri, ki nas je krasila, ko smo nizali zmage eno za drugo. Lepo je to spet videti," je po tekmi za LA Kings Insider dejal Arthur Kaliyev, ki je prispeval podajo pri zadetku Kopitarja z igralcem več na ledu.

"Zamenjal sem linijo, opazil odbiti plošček, zagledal Kopija (Anže Kopitar, op. a.) in mu hitro podal. Še dobro, da je zabil," je o podaji za gol Slovenca dejal Kaliyev.

Edini gol za domače morske pse je v 59. minuti zabil Jacob MacDonald. "So ena najboljših ekip na gostovanjih in zdaj lahko vidite, zakaj," je po tekmi dejal domači napadalec Tomaš Hertl.

Kralji imajo to sezono na gostujočih tekmah izkupiček 13 zmag in dveh porazov (eden po podaljšku oziroma kazenskih strelih), kar je najboljše razmerje med vsemi ekipami v prvenstvu NHL.

Z igro svojih varovancev v gosteh je bil po tekmi zadovoljen tudi trener kraljev, Todd McLellan. "Za zmage moraš imeti spretnost in talent in mislim, da mi imamo oboje. Še pomembneje pa je, kadar spretnost in talent igrata skupaj in igrata kot ekipa. Sledimo svoji igri tudi na gostovanjih," je dejal glavni trener.

Los Angeles naslednja tekma čaka že danes, ko v Kalifornijo prihaja Seattle.

Na zahodu še naprej vodi moštvo Vegas Knights, ki pa jih je ponoči s 6:3 ugnala Carolina. Le še točko zaostaja Vancouver, ki je s 5:2 premagal Nashville, Los Angeles, Dallas in Colorado s 40 točkami zaostajajo za sedem.

Na zahodu so v vodstvu po novem New York Rangers, ki so s 5:2 slavili v Torontu. Za točko zaostaja Boston, ki je doma izgubil z Minnesoto s 3:4.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi:

Boston Bruins - Minnesota Wild              3:4 (podaljšek)

Buffalo Sabres - Columbus Blue Jackets      4:9

Carolina Hurricanes - Vegas Golden Knights  6:3

New Jersey Devils - Philadelphia Flyers     2:3 (podaljšek)

Tampa Bay Lightning - St. Louis Blues       6:1

Toronto Maple Leafs - New York Rangers      2:5

New York Islanders - Edmonton Oilers        3:1

Nashville Predators - Vancouver Canucks     2:5

Chicago Blackhawks - Colorado Avalanche     3:2

Arizona Coyotes - Ottawa Senators           4:3

San Jose Sharks - Los Angeles Kings         1:4

(Anže Kopitar je dosegel gol in podajo za Los Angeles)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimiuseen
20. 12. 2023 11.15
+9
Ponovno čestitam Anže za gol in seveda tudi za uspešno podajo!
Wolfman
20. 12. 2023 09.09
-4
Bolj star, bolj nor!
Hellsrael
20. 12. 2023 08.52
+4
28 tekem 29 tock. King