Hokej

Neverjeten niz zmag New Jerseyja se nadaljuje

New Jersey, 22. 11. 2022 08.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

V severnoameriški hokejski ligi NHL so odigrali deset tekem. Hokejisti moštva New Jersey Devils so na domačem ledu s 5:2 premagali Edmonton Oilers in vpisali 13. zaporedno zmago, skupno pa 16. v sezoni. Boston Bruinsi ostajajo vodilna ekipa atlantske skupine, tokrat so bili na gostovanju s 5:3 boljši od zasedbe Tampa Bay Lightning.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Medtem pa je New Jersey vodilni v metropolitanski skupini. Jesper Bratt in Dawson Mercer sta prispevala gol in podajo, Nico Hischier pa se je izkazal s tremi podajami. S tem so vragi izenačili najdaljši niz zmag v zgodovini kluba.

"Očitno smo zdaj v zgodovini. Nihče nam tega ne more vzeti in to je dober občutek. To dokazuje, da smo dobra ekipa, da lahko zmagujemo in da se nam ni treba več skrivati," je po zmagi dejal Hischier. Hokejisti Bostona so z zmago nad Tampo prišli do 17. zmage v sezoni in sedme zaporedne. Na dvoboju je podajo prispeval kapetan Bostona Patrice Bergeron in s tem dosegel mejo 1000 točk v ligi NHL. Izkazal se je tudi David Krejči z golom in podajo, za Tampo pa je bil dvakrat natančen Nicholas Paul.

New York Islandersi so po podaljšku s 3:2 premagali Toronto Maple Leafse. Odločilni zadetek je po slabih dveh minutah podaljška za otočane dosegel Anthony Beauvillier in tako so zmagali po dveh porazih. Do tretje zaporedne zmage so po kazenskih strelih prišli hokejisti ekipe Colorado Avalanche, ki so s 3:2 premagali Dallas Stars. Na njihovo zmago je kazalo že po rednem delu, a je 26 sekund pred koncem zadnje tretjine izid izenačil Jason Robertson.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po izvajanju kazenskih strelov so slavili tudi Nashville Predatorsi, s 4:3 so bili boljši od ekipe Arizona Coyotes. Za Nashville sta Roman Josi in Mikael Granlund vpisala gol in podajo. To je njihova četrta zmaga na petih tekmah. Za kojote je Nick Bjugstad dosegel dva gola in podajo, vratar Connor Ingram pa se je izkazal z 42 obrambami, a to vseeno ni bilo dovolj, da bi preprečil poraz.

Vegas Golden Knightsi so na gostovanju s 5:4 premagali Vancouver Canuckse. V gosteh so slavili tudi Calgary Flamesi, ki so bili s 5:2 boljši od moštva Philadelphia Flyers. Na domačem ledu so sedmo zaporedno zmago zabeležili hokejisti zasedbe St. Louis Blues. Tokrat so s 3:1 odpravili Anaheim Duckse. Do domače zmage sta prišla tudi Winnipeg, ki je po podaljšku s 4:3 premagal Carolino, in San Jose. Morski psi so bili s 5:1 boljši od ekipe Ottawa Senators.

Liga NHL, izidi:
Tampa Bay Lightning - Boston Bruins       3:5
Philadelphia Flyers - Calgary Flames      2:5
New Jersey Devils - Edmonton Oilers       5:2
Winnipeg Jets - Carolina Hurricanes       4:3 (podaljšek)
Toronto Maple Leafs - New York Islanders  2:3 (podaljšek)
St. Louis Blues - Anaheim Ducks           3:1
Nashville Predators - Arizona Coyotes     4:3 (kazenski streli)
Dallas Stars - Colorado Avalanche         2:3 (kazenski streli)
San Jose Sharks - Ottawa Senators         5:1
Vancouver Canucks - Vegas Golden Knights  4:5

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.