Hokej

New York Rangers do četrte zaporedne zmage

Pittsburgh, 15. 02. 2020 08.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti New York Rangers so v severnoameriški ligi NHL slavili četrto zaporedno zmago, potem ko so na gostovanju s 3:1 premagali Columbus Blue Jackets. Po dveh tretjinah je bil izid 1:1, gosti pa so si zmago zagotovili z goloma Chrisa Kreiderja ob igri z igralcem več in Ryana Stroma v 57. oziroma 59. minuti.

Rangers so slavili še četrtič zapored.
Rangers so slavili še četrtič zapored. FOTO: AP

New York je povedel že v 22. sekundi z golom Pavla Bučneviča, domači so izenačili v 39. minuti, ko je bil uspešen Oliver Bjorkstrand. V zadnjih minutah pa so si peto zmago v zadnjih šestih tekmah zagotovili gostje. Ponoči po slovenskem času so bili na sporedu še trije dvoboji. Ekipa San Jose Sharks si je zmago s 3:2 na gostovanju pri Winnipeg Jets priigrala v zadnji tretjini, ko je Melker Karlsson v 46. minuti najprej izenačil izid na 2:2, v 47. minuti pa je Timo Meier postavil končnih 3:2 za San Jose.

Pittsburgh Penguins so doma s 4:1 premagali Montreal Canadiens. Prvič se je za Pittsburgh med strelce vpisal Jason Zucker, ki je v drugi tretjini v razmiku slabih dveh minut zadel dvakrat. Dogajanje ob koncu druge tretjine je bilo zelo zanimivo, saj je najprej ob začetku 39. minute Zucker povišal vodstvo na 2:0, potem je Tomaš Tatar ob igri z igralcem več znižal zaostanek na 1:2, 18 sekund pred iztekom drugega dela igre pa je Zucker znova povišal vodstvo Pingvinov na dva gola (3:1). Na koncu je bil izid 4:1 za domače, ki so zmagali desetič na zadnjih 14 tekmah.

Do domače zmaga so prišli tudi hokejisti Carolina Hurricanes, ki so s 5:2 premagali New Jersey Devils. Martin Nečas in Nino Niederreiter sta ob zmagi vpisala gol in podajo. Slovenskega asa Anžeta Kopitarja in njegov Los Angeles Kings naslednja tekma čaka v noči na nedeljo, ko bodo gostovali pri Colorado Avalanche in odigrali tekmo na prostem.

Izidi:
Winnipeg Jets - San Jose Sharks 2:3
Pittsburgh Penguins - Montreal Canadiens 4:1
Columbus Blue Jackets - New York Rangers 1:3
Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 5:2

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.