Hokej

Minnesota z zmago nad prvaki na mesta za končnico

Washington, Anaheim, 23. 03. 2019 07.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J./J.K./STA
Komentarji
0

Hokejisti ekipe Minnesota Wild so na petkovi večerni tekmi slavili pomembno zmago v lovu na vozovnice, ki peljejo v letošnjo končnico lige NHL. Divjaki so zmagali na ledu aktualnih lastnikov Stanleyjevega pokala Washington Capitalsih (2:1), na drugi tekmi večera pa so v Anaheimu domači Rački po podaljšku premagali kalifornijske rivale San Jose Sharkse (4:3).

Hokejisti Minnesote (na fotografiji v temnih dresih med tekmo z Los Angeles Kingsi) so se veselili pomembne zmage.
Hokejisti Minnesote (na fotografiji v temnih dresih med tekmo z Los Angeles Kingsi) so se veselili pomembne zmage. FOTO: AP

Moštvo Minnesota Wild se je pred tekmo z branilci naslova Washington Capitalsi nahajalo izven mest, ki vodijo v letošnjo končnico lige NHL. Njihov napad z Lukom Kuninom, Jordanom Greenwayem in Ryanom Donatom je prispeval oba gola za zmago v prestolnici, kjer so Divjaki prekinili niz dveh porazov in na lestvici preskočili Arizona Coyotese ter Colorado Avalanche na drugem mestu na izenačeni lestvici "wild-cardov" zahodne konference.

"Ko ste osredotočeni tako, kot smo bili mi nocoj, samozavest, predanost ... Mislim, da lahko storimo veliko dobrih reči in lahko premagamo kogar koli. Če je to Washington ali kdorkoli drug, mislim, da jih lahko premagamo," je po dvoboju dejal Greenway.

Kunin odločil tekmo
Če je Minnesota prekinila svoj niz dveh porazov, so zdaj dvakrat zaporedoma izgubili Capitalsi. Devan Dubnjk je zbral 21 obramb, Washingtončani pa so na tekmi proti golu gostov uspeli sprožiti vsega 22 strelov, potem ko so jih proti vodilni ekipi lige Tampa Bay Lightning zbrali kar 58. Na Zahodu je precejšnja gneča na mestih tik pod robom končnice. Hokejisti iz "divje" Minnesote imajo 79 točk, le točko manj pa Colorado in Arizona. Chicago Blackhawksi in Vancouver Canucksi imajo 74 točk, Edmonton Oilersi 73, Anaheim Ducksi 71, že odpisani Los Angeles Kingsi Anžeta Kopitarja pa na zadnjem mestu razpredelnice 60 točk.

Vrhunci tekme Washington Capitals ‒ Minnesota Wild:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Washington, kljub porazu, ostaja tretja najboljša ekipa vzhodne dela lige NHL. Minnesota je povedla z golom Greenwaya v 17. minuti, prestolniki so z golom Bretta Connollyja v drugi tretjini izenačili, končni izid je postavil Kunin v tretji tretjini.

Ovečkin: Vedeli smo, da bodo igrali kot obupanci
"To ni bila naša tekma. Vedeli smo, da bodo igrali kot obupanci, saj potrebujejo vsako točko, pri nas na srečo ni več take nuje," je po tekmi dejal kapetan Washingtona Aleksander Ovečkin.

V obupanem lovu na točke so se znašli tudi Anaheim Ducksi, ki so v derbiju tihomorske skupine po podaljšku s 4:3 ugnali San Jose Sharkse, ki so si ob Calgary Flamesih že zagotovil mesto v končnici. Odločilni zadetek je prispeval Jakob Silfverberg 38 sekund po začetku podaljška. Glede na to, da se bo redni del sezone končal 6. aprila in da imajo rački do konca le še šest tekem, so boj za končnico že izgubili tako kot njihovi mestni tekmici Kingsi. Rački za osmim mestom zaostajajo velikih osem točk.

Vrhunci tekme Anaheim Ducks ‒ San Jose Sharks:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izida rednega dela sezone lige NHL:

Washington Capitals ‒ Minnesota Wild 1:2
Anaheim Ducks ‒ San Jose Sharks 4:3 (podaljšek)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.