Hokej

Washington še utrdil vodstvo v NHL

New York, 14. 11. 2019 07.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Washingtona so še utrdili vodstvo v poklicni ligi NHL. Za svojo 14. zmago v sezoni, s katero so si priigrali štiri točke prednosti pred najbližjim zasledovalcem, ekipo St. Louis Blues, so po kazenskih strelih v gosteh premagali Philadelphio. Po rednem delu se je tekma končala z izidom 1:1.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme New York Islanders - Toronto Maple Leafs
    03:00
    Vrhunci tekme New York Islanders - Toronto Maple Leafs
  • Vrhunci tekme Philadelphia Flyers - Washington Capitals
    02:07
    Vrhunci tekme Philadelphia Flyers - Washington Capitals
Aleks Ovečkin
Aleks Ovečkin FOTO: AP

Goste je v vodstvo popeljal Brandon Leipsic, v zadnji tretjini je "power play" izkoristil Claude Giroux. Slednji je zadel tudi kazenski strel, a je bilo to premalo za zmago, saj sta bila na drugi strani uspešna T. J. Oshie in Jevgenij Kuznjecov. Capitals so že na 13. zaporedni tekmi osvojili vsaj točko. "Spet sem v naši ekipi videl veliko dobrega. Tako v obrambi kot v napadu, žal smo bili neučinkoviti. Zapravili smo veliko priložnosti, zmagali bi lahko še po rednem delu ali podaljšku," je po tekmi dejal trener Washingtona Todd Reirden. Tudi New York Islanders na zadnjih 13 tekmah v rednem delu niso izgubili, kar 12-krat so zmagali, tokrat so s 5:4 doma ugnali Toronto. Dva gola je k zmagi prispeval Anthony Beauvillier. "Zelo sem zadovoljen z našimi izkoristkom številčne premoči, zelo sem zadovoljen z branjenjem, ko smo imeli igralca manj na ledu, manj zadovoljen pa sem z igro 5:5 in igro 5:6 ob koncu. To bo tema našega jutrišnjega sestanka," je imel mešane občutke trener Otočanov Barry Trotz, ki je lahko zadovoljen tudi z dejstvom, da se je po devetih tekmah na led vrnil spet zdrav Leo Komarov. V zelo dobri seriji je tudi Dallas, v zadnjih desetih tekmah je v rednem delu le enkrat izgubil. V sredo se je veselil svoje osme zmage, s 3:1 je bil v gosteh boljši od Calgaryja, najzaslužnejši za to je bil z dvema goloma Joe Pawelski. Gostujoče zmage se je veselil tudi Chicago, s 5:3 je ugnal Vegas. Največ zaslug za to so po tekmi pripisali vratarju Coreyju Crawfordu, ki je ubranil 39 strelov. To je bila nasploh prva zmaga Chicaga v Las Vegasu.

Braden Holtby
Braden Holtby FOTO: AP

Ottawa je bila do tekme z New Jerseyjem skupaj z Los Angelesom in Minnesoto najslabša ekipa lige, a je vendarle prišla do sedme zmage. Hudiče je premagala s 4:2, junak dvoboja je bil Jean-Gabriel Pageau, ki je prvič v NHL dosegel tri gole, zadnjega, ko so domači vratarja zamenjali s šestim igralcem.

"V zadnjih štirih tekmah smo trikrat zmagali, kar pomeni, da se v nadaljevanju prvenstva lahko še povzpnemo. Danes tekme nismo dobro začeli, a smo bili potrpežljivi, z dobro končnico smo si priborili zasluženo zmago," je bil zadovoljen Pageau.

Izidi:
New Jersey Devils - Ottawa Senators        2:4
New York Islanders - Toronto Maple Leafs   5:4
Philadelphia Flyers - Washington Capitals  1:2 (kazenski streli)
Calgary Flames - Dallas Stars              1:3
Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks  3:5

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.