NHL: Treningi od 10. julija, pri hokejistih odkrili 26 primerov okužbe

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
T.Š. /STA /
KOMENTARJI
0
V ligi NHL se začenja tretja faza postopnega vračanja hokejistov v "delovni" proces. Od 10. julija naprej bodo lahko moštva, ki so se uvrstila v končnico, začela z moštvenimi treningi. V času od začetka pandemije so po klubih opravili veliko število testov in ugotovili 26 okužb z novim koronavirusom.

V ligi NHL se počasi bliža nadaljevanje sezone, ki je bila prekinjena za nekaj mesecev.
V ligi NHL se počasi bliža nadaljevanje sezone, ki je bila prekinjena za nekaj mesecev.FOTO: AP

V ligi NHL so se ekipe 8. junija vrnile h treningom v manjših skupinah, v tem času so opravili 1450 testov na okužbo z novim koronavirusom ter zabeležili 26 pozitivnih primerov na okužbo s sars-cov-2, so objavili na spletni strani lige NHL, v prvi fazi 15, v drugi fazi pa 11. Za vse je bila odrejena osamitev.

Trening kampi se bodo v celoti odprli 10. julija za 24 moštev lige NHL, ki se bodo v skrajšani sezoni na tekmah pred praznimi tribunami pomerile za naslov prvaka. NHL  načrtuje nadaljevanje sezone v dveh zaščitenih "mehurčkih", 12 ekip iz vzhodne konference in 12 ekip iz zahodne konference. Datum nadaljevanja sezone še ni določen, prav tako še ni znano, kje bodo moštva igrala. Las Vegas, Edmonton, Toronto, Los Angeles in Chicago so so še ostali kandidati za mesta gostiteljic tega turnirja, pred kratkim je ponudbo umaknil Vancouver. 

Ekipa Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja je kot predzadnja ekipa zahodne konference ostala brez možnosti za nadaljevanje sezone.