Hokej

Los Angelesu sosedski derbi

Los Angeles, 25. 02. 2024 07.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
1

Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL vpisali novo zmago. Tekma v domači dvorani kraljev se je končala šele po kazenskih strelih, v katerih so bili s 3:2 boljši od tekmecev iz sosednjega Anaheima. Kapetan kraljev Anže Kopitar se tokrat ni vpisal med strelce oziroma podajalce.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gostje so bili podjetnejši takoj na začetku. Jakob Silfverberg je račkom priigral vodstvo v deseti minuti, ko je zadel ob moštveni premoči. V 16. minuti je odgovoril Kevin Fiala, ki je prav tako izkoristil "power play" za izenačenje 1:1. Druga tretjina se je začela tako kot prva. Član gostujoče zasedbe Sam Carrick je v 30. minuti zadel za vodstvo Anaheima z 2:1. Pet minut kasneje pa so plošček v mrežo potisnil tudi domači hokejisti. Drew Doughty je poravnal izid na 2:2 ob moštveni premoči domače zasedbe na ledu. To je bil zadnji gol v rednem delu in tudi v podaljšku. O zmagovalcu tega derbija so odločili kazenski streli. Bolj zbrana sta bila člana Los Angelesa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Najprej se je izkazal Pierre-Luc Dubois, nato je zadel še Trevor Moore. Leo Carlsson je bil edini uspešen pri gostih. Vratar kraljev David Rittich je ubranil poskusa tako Masona McTavisha kot tudi Alexa Killorna. Rittich je na tekmi zbral 22 obramb. Še več jih je zbral vratar gostov John Gibson, ki je tekmo končal z 48 obrambami. Kralji so sedemkrat v tej sezoni igrali na tekmah, ki so se končale s kazenskimi streli, a šele drugič zmagali. "To sezono nismo bili dobri izvajalci kazenskih strelov, tako da je ta zmaga velikanska spodbuda za našo samozavest, saj smo si ti dve točki res zaslužili," je bil zadovoljen Adrian Kempe, ki je z dvema podajama podaljšal svoj niz točk proti Ducksom na 10 tekem. "Morda to ni bila naša najboljša predstava na splošno, a je to vseeno bila velika zmaga."

Redni del sezone v ligi NHL se bo sklenil 18. aprila. Kralje v manj kot dveh mesecih čaka še 26 tekem. Zasedba iz Kalifornije se je z zmago in 68 točkami na tretjem mestu razvrstitve pacifiške skupine izenačila z Edmonton Oilers, ki imajo sicer eno odigrano tekmo manj. Na vrhu tihomorske divizije so hokejisti Vancouver Canucks, ki so odigrali že 60 tekem in zbrali 82 točk.

Kralji bodo naslednje tri tekme odigrali v gosteh, najprej v ponedeljek zvečer oziroma v torek zjutraj po srednjeevropskem času pri Edmontonu, ki so doživeli še tretji poraz po vrsti. Tokrat so bili od naftarjev s 6:3 v kanadskem derbiju boljši Calgary Flames, ki so v pacifiški skupini peti z 61 točkami. Noah Hanifin je za plamene dosegel dva gola in pomagal še z asistenco.

Vancouver Canucks
Vancouver Canucks FOTO: AP

Canucks so najboljši tako v zahodni konferenci kot tudi v ligi. To so dokazali ponoči tudi proti zvenečemu tekmecu iz Bostona, ki so v hramu Vancouvra Rogers Place klonili po podaljšku z 2:3, čeprav so po prvih dveh tretjinah vodili z 2:0. Začetni zagon je februarja izgubila drugouvrščena ekipa pacifiške skupine Vegas Golden Knights. Zlati vitezi, aktualni prvaki lige NHL, so doživeli tretji zaporedni poraz, tokrat so bili po kazenskih strelih s 4:3 boljši Ottawa Senators.

V Denverju se je izkazal Tyler Bertuzzi, ki je na svoj 29. rojstni dan dosegel hat-trick, Toronto Maple Leafs pa so v Ball Areni premagali Colorado Avalanche s 4:3 za sedmo zmago zapovrstjo. To je bila Bertuzzijeva prva tekma, na kateri je zadel več golov po 14. oktobru 2021, ko je igral še za Detroit Red Wings. Alexis Lafreniere je dosegel gol, Matt Rempe je dosegel svoj prvi zadetek v karieri, ko so New York Rangers s svojo 10. zaporedno zmago izenačili rekord franšize in v soboto premagali Philadelphia Flyers z 2:1.

Igor Šesterkin je zbral 39 obramb za vroče Rangers, ki lahko že v nedeljo pri Columbusu postavijo nov klubski mejnik po številu zaporednih zmag. Vodilna zasedba metropolitanske divizije ni izgubila že vse od 26. januarja.

Izidi:
Detroit Red Wings - St. Louis Blues       6:1

New Jersey Devils - Montreal Canadiens    4:3

New York Islanders - Tampa Bay Lightning  2:4

Philadelphia Flyers - New York Rangers    1:2

Florida Panthers - Washington Capitals    3:2 (podaljšek)

Ottawa Senators - Vegas Golden Knights    4:3 (kazenski streli)

Colorado Avalanche - Toronto Maple Leafs  3:4

Vancouver Canucks - Boston Bruins         3:2 (podaljšek)

Carolina Hurricanes - Dallas Stars        1:2

Los Angeles Kings - Anaheim Ducks         3:2 (kazenski streli)
(Anže Kopitar odigral 21:18 minute za LA Kings)

Edmonton Oilers - Calgary Flames          3:6

San Jose Sharks - Nashville Predators     2:4

Seattle Kraken - Minnesota Wild           2:5

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimiuseen
25. 02. 2024 08.17
+1
Čestima za vašo zmago Anže!!