Hokej

Kopitar s Kralji vstopa v še eno neobičajno sezono lige NHL

Los Angeles, 12. 01. 2021 10.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
0

Prve tekme nove sezone severno-ameriške hokejske lige NHL bodo odigrali ponoči po slovenskem času. Seveda bodo potekale brez prisotnosti gledalcev, vodstvo lige je močno spremenilo tudi sestavo divizij. V konkurenci najboljših hokejistov na svetu ostaja le en Slovenec, kapetan moštva Los Angeles Kings Anže Kopitar. Naslov prvaka branijo hokejisti Tampe.

Največji novosti čez lužo bosta skrajšana sezona in manjše število tekem, namesto običajnih 82 le 56, ter tudi drugačna sestava skupin. Namesto dosedanjih divizij v zahodni in vzhodni konferenci bodo, zaradi posebnih razmer v pandemičnem času, v prihajajoči sezoni drugačne, predvsem je zanimivo, da so v eno skupino postavili vsa kanadska moštva. 

Prejšnja sezona se je končala zgodaj jeseni v dveh "mehurčkih" v Kanadi, tudi začetek letošnje ne bo običajen. Ekipe bodo v rednem delu igrale le znotraj teh začasno sestavljenih divizij in skupin, prva štiri moštva iz vsake pa se bodo uvrstila v končnico. V vzhodni, centralni in zahodni diviziji bo osem moštev odigralo po osem medsebojnih tekem, v severni, kanadski, pa se bodo med seboj merila devetkrat ali desetkrat.

Anže Kopitar, kapetan Los Angelesa.
Anže Kopitar, kapetan Los Angelesa. FOTO: AP

"Zavedamo se vseh izzivov. Podobno kot ob nadaljevanju prejšnje sezone bosta še vedno na prvem mestu zdravje in varnost vseh udeležencev in družbe, v kateri živimo in igramo hokej," je pred začetkom sezone dejal komisar lige Gary Bettman. Priprave moštev so se odprle 3. januarja, tiste ekipe, ki so v prejšnji sezoni ostale brez končnice in bile nekatere brez tekem že od marca, so bile lahko skupaj že 31. decembra.

V finalu so bili hokejisti moštva Tampa Bay Lightning boljši od ekipe Dallas Stars in so osvojili Stanleyjev pokal, konec sezone pa je bil šele 28. septembra. Brez končnice so ostali hokejisti Los Angelesa. "Res smo se kar prijetno načakali. Glede na to, v kakšnih časih trenutno živimo, mislim, da to niti ni bilo tako narobe. Upam, da se bo vse uredilo," je že pred časom za svojo spletno stran dejal edini slovenski hokejist v ligi in kapetan Kingsov Anže Kopitar

Moštvo Kraljev je kar precej spremenjeno, ostajajo sicer igralci, ki so ob Kopitarju jedro moštva, to so Quick, Carter, Dougthy in Brown, če jih naštejemo nekaj, veliko pa je novincev in mladih igralcev. Pri Los Angelesu upajo, da bodo sezono izpeljali bolje kot prejšnjo in se uvrstili v končnico, trener ostaja Todd McLellan. Med favorite za končni uspeh sicer strokovnjaki onstran Atlantika štejejo predvsem ekipo Colorado Avalanche, visoko pa kotirajo tudi moštva Tampa Bay Lightning, Philadelphia Flyers in Vegas Golden Knights.

Hokejisti Tampe so aktualni prvaki lige NHL, Kingsi pa upajo na boljšo sezono od  lanske.
Hokejisti Tampe so aktualni prvaki lige NHL, Kingsi pa upajo na boljšo sezono od lanske. FOTO: AP

V končnici bo nastopilo 16 ekip, format pa bo običajen, saj bodo moštva igrala na štiri zmage v vseh krogih končnice. Sezona se bo predvidoma končala 8. maja, kar bo vodstvu lige omogočilo nekaj več manevrskega prostora pri načrtovanju sezone 2021/22, ki bo, kot upajo vsi, spet normalna.

Kopitarjevi Kralji bodo novo sezono začeli z Minnesoto v noči na petek, potem jih čaka še ena tekma s to ekipo dva dni pozneje, 19. in 21. januarja bodo dvakrat igrali s Coloradom, 24. pa jih čaka prvo gostovanje pri St. Louisu. V njihovi skupini so še Anaheim, Arizona, San Jose in Vegas.

Razporeditev:
Vzhodna divizija: Boston Bruins, Buffalo Sabres, New Jersey Devils, New York Islanders, New York Rangers, Philadelphia Flyers, Pittsburgh Penguins, Washington Capitals

Zahodna divizija: Anaheim Ducks, Arizona Coyotes, Colorado Avalanche, Los Angeles Kings, Minnesota Wild, San Jose Sharks, St. Louis Blues, Vegas Golden Knights

Severna divizija: Montreal Canadiens, Calgary Flames, Edmonton Oilers, Ottawa Senators, Toronto Maple Leafs, Vancouver Canucks, Winnipeg Jets

Centralna divizija: Carolina Hurricanes, Chicago Blackhawks, Columbus Blue Jackets, Dallas Stars, Detroit Red Wings, Florida Panthers, Nashville Predators, Tampa Bay Lightning

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.