Hokej

Florida z visoko zmago v Detroitu do drugega mesta v ligi NHL

Detroit, 20. 02. 2021 08.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

V hokejski ligi NHL so ponoči po slovenskem času odigrali štiri tekme. Najbolj izstopa predstava hokejistov ekipe Florida Panthers, ki je v gosteh s kar 7:2 odpravila Detroit Red Wingse. Na dveh kanadskih obračunih so zmago slavili gostje, Edmonton v Calgaryju in Winnipeg v Vancouvru.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Florida se je s 24 točkami zavihtela na vrh skupine Discover Central ter v ligi NHL zaostaja le še za ekipo Toronto Maple Leafs, ki ima na vrhu razpredelnice 28 točk. Detroit Red Wingsi na domačem ledu Little Caesars Arene niso bili kos razpoloženim panterjem, ki so že v prvi tretjini dosegli štiri gole. 

Patric Hornqvist je bil uspešen dvakrat, Aleksander Barkov je bil odličen s tremi točkami, golom in dvema podajama, Keith Yandle pa je navdušil s tremi asistencami. Panthersi so vroči, zmagali so na petih od zadnjih šestih tekem. Zanesljiv je bil tudi vratar Chris Driedger s 30 obrambami. "Povsem smo jih nadigrali v prvi tretjini, kar se nam je bogato obrestovalo," je bil navdušen Hornqvist: "Ko igramo tako, kot znamo, se lahko merimo z vsako ekipo, in ravno zdaj to delamo."

Detroitu ni pomagala niti menjava v vratih. Thomas Greiss, ki je dopustil štiri zadetke v 13 strelih Floride, je moral z ledene ploskve. Zamenjal ga je Jonathan Bernier, ki je nato ubranil 23 strelov. "Bili smo res zanič," je bil jasen trener Detroita Jeff Blashill.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V Ralieghu v Severni Karolini so gostje iz Chicaga naleteli na zelo žilavega nasprotnika. Carolina Hurricanesi so upravičili svoje ime in kot vihar pometli z ujedami iz vetrovnega mesta. Končni izid na semaforju je bil 5:3 za domačo zasedbo. Razpoložen je bil Nino Niederreiter z dvema goloma in podajo, čuvaj mreže James Reimer je bil zanesljiv s 26 obrambami. "Za nami je ena res velika tekma," je bil navdušen domači trener Rod Brind'Amour: "Mislim, da bi lahko dosegli deset golov." Vratar Detroita Kevin Lankinen je bil kljub 33 obrambam nemočen.

Kanadski derbi skupine Scotia North Calgary Flames - Edmonton Oilers je bil uspešnejši za gostujoči kolektiv. Naftarji iz Edmontona so plamene pogasili z nogometnim izidom 2:1. Za Edmonton, ki je vpisal še četrto zmago v gosteh, sta zadela Jesse Puljujärvi in Gaetan Haas.

Drugi kanadski derbi večera v olimpijskem Vancouvru pa je tudi minil v znamenju prevlade gostov. Winnipeg Jets so z 2:0 odpravili domače Canuckse, ki nikakor niso rešili uganke z imenom Laurent Brossoit. Vratar reaktivcev je zaklenil vrata z 29 obrambami. Domačin iz Britanske Kolumbije je na svoji prvi tekmi v 18 dneh prišel do svojega drugega" shutouta", prvega po 22. decembru 2018, ko je bil še član Edmontona. Obakrat je vrata zaklenil prav v Vancouvru. Mark Scheifele se je vpisal med strelce še na četrti zaporedni tekmi, že na deveti po vrsti pa je dosegel vsaj točko.

Hokejisti Floride so dosegli visoko zmago.
Hokejisti Floride so dosegli visoko zmago. FOTO: AP
Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:

Izidi:
Carolina Hurricanes - Chicago Blackhawks  5:3

Detroit Red Wings - Florida Panthers      2:7

Calgary Flames - Edmonton Oilers          1:2

Vancouver Canucks - Winnipeg Jets         0:2

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.