Hokej

Washington na zadnjih dveh tekmah dosegel 14 golov

Washington, 14. 04. 2021 08.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

Hokejisti Washingtona so se z novo visoko zmago zavihteli na drugo mesto v ligi NHL. Po ponedeljkovem slavju z 8:1 proti Bostonu so tokrat s 6:1 odpravili Philadelphio in se s 60 točkami na drugem mestu lige izenačili s Torontom. Ta je po podaljšku izgubil proti Calgaryju z 2:3. Vodilno moštvo lige je Colorado (62 točk).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Washington je v prestopnem roku iz Detroita pripeljal Anthonyja Mantho, prav slednji pa se je izkazal ob svojem debiju. Na tekmi s Philadelphio je dosegel gol in podajo."Ne bi si mogel želeti česa več na prvi tekmi. Ko te pride moštvo iskat, potem se hočeš izkazati," je dejal Mantha. 

Med strelce se je vpisal tudi Aleksander Ovečkin, ki je dosegel svoj 728. gol v ligi, imel pa je tudi podajo. Takšen izkupiček je imel tudi Nicklas Backström, medtem ko je Conor Sheary prispeval gol in dve podaji.

Alex Ovečkin
Alex Ovečkin FOTO: AP

Toronto je moral priznati premoč Calgaryju, pri katerem je po 36 sekundah podaljška zmagoviti zadetek dosegel Johnny Gaudreau.

Visoko zmago je vpisal Nashville, ki je Tampo Bay ugnal s 7:2, Viktor Arvidsson je dosegel dva gola in podajo, Roman Josi pa gol in dve podaji.

Sosedski obračun New Jerseyja in Rangerjev iz New Yorka so dobili slednji s 3:0, Boston je po kazenskih strelih s 3:2 premagal Buffalo, uspešna sta bila Charlie Coyle in Jake DeBrusk. Dallas pa je po podaljšku izgubil proti Floridi, minuto in 51 sekund pred koncem je gol ob igralcu več dosegel Frank Vatrano. Florida je skupaj s Carolino in Tampo z 58 točkami na vrhu skupine Discover Central.

Anže Kopitar bo z Los Angelesom v noči na četrtek igral proti Vegasu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi:
Boston Bruins - Buffalo Sabres             3:2 (kazenski streli)

Washington Capitals - Philadelphia Flyers  6:1

New Jersey Devils - New York Rangers       0:3

Toronto Maple Leafs - Calgary Flames       2:3 (podaljšek)

Nashville Predators - Tampa Bay Lightning  7:2

Dallas Stars - Florida Panthers            2:3 (podaljšek)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.