Hokej

Ničuškin podaljšal pogodbo z aktualnim prvakom NHL

Denver, 12. 07. 2022 08.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
2

Ruski hokejist Valerij Ničuškin je z zmagovito ekipo v tekmovanju za Stanleyjev pokal Colorado Avalanche podaljšal sodelovanje in podpisal novo osemletno pogodbo. Kot poroča liga NHL, je 27-letnik novo pogodbo sklenil le dva dneva, preden bi postal prost igralec. Pogodba je vredna 49 milijonov dolarjev (48,9 milijona evrov).

Minulo sezono je Valerij Ničuškin na 62 tekmah v severnoameriškem prvenstvu NHL dosegel 25 zadetkov in 27 podaj v rednem delu, v končnici pa je na 20 tekmah dodal še devet golov in šest podaj ter pomagal ekipi iz Colorada do prvega naslova v ligi NHL po letu 2001.

"Da se z Valom (Valerijem Ničuškinom, op. p.) dogovorimo za dlje časa, je bila naša glavna prioriteta. Gre za velikega, močnega, hitrega in drznega igralca, ki ne spusti ploščka iz rok. On je velik razlog, zakaj smo sploh osvojili Stanleyjev pokal," je ob tem dejal legendarni Joe Sakic, ki v klubu opravlja funkcijo predsednika za športni del.

Medtem pa bo ruski zvezdnik Pittsburgh Penguins Jevgenij Malkin na trgu izkusil, koliko je vreden, saj bo v sredo prvič v karieri postal prost igralec, poročajo ameriški mediji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Malkin, ki bo konec meseca dopolnil 36 let, je vso svojo kariero v ligi NHL preživel pri pingvinih in jim pomagal do Stanleyjevega pokala v letih 2009, 2016 in 2017.

Pingvini so prejšnji teden podpisali šestletno pogodbo z branilcem Krisom Letangom, da ga ne bi izgubili kot prostega igralca.

V ključni menjavi pa so pri Ottawa Senators poslali vratarja Matta Murrayja in dva bodoča izbora na naboru NHL k Toronto Maple Leafs. Murray je z javorjevimi listi podpisal štiriletno pogodbo, vredno 25 milijonov dolarjev (24,9 milijona evrov).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Apostol1
12. 07. 2022 10.09
Tule pa ni sankcij ker je Rus. Da ne bo kdo razumel narobe , za njega sem vesel , da je uspešen , hočem le povedat , da ko je v igri ameriški kapital , jih prav nič ne moti če je Rus.
Korintos11
12. 07. 2022 14.18
Pst, da te Von Ursula ne sliši, potem je gotof.