Hokej

Nov boleč poraz hokejistov Olimpije

Ljubljana, 28. 12. 2022 21.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V., STA
Komentarji
1

Hokejisti ljubljanske Olimpije so na tekmi 33. kroga razširjenega avstrijskega prvenstva (ICEHL) doživeli nov visok poraz na domačem ledu. Tokrat je bil od zmajev boljši celovški KAC, ki je izkoristil veliko neučinkovitost varovancev trenerja Mitje Šivica za visoko zmago sredi Tivolija s 6:1.

Ljubljanska hokejska kriza se nadaljuje. Današnji poraz je sedmi v nizu v decembru, po njem pa so zeleno-beli ostali trdno zasidrani na predzadnjem mestu lestvice. V letu 2022 jih čaka še ena tekma v petek.

Potem ko so v ponedeljek proti Asiagu razočarali svoje privržence in po bledi predstavi klonili z 2:5, je bil danes pristop proti ekipi, ki se bori za vstop med prvih šest, precej boljši vsaj v prvi polovici tekme. A velika neučinkovitost, tudi ob igri z igralcem več, je odnesla možnost za kaj več kot le boljši vtis. KAC pa je svoje priložnosti rutinsko izkoriščal in na koncu visoko zmagal.

V prvi tretjini sta bili ekipi precej enakovredni, domači so celo imeli nekaj terenske premoči in več strelov, vendar so Celovčani iz edine nevarne akcije tudi povedli. V nadaljevanju je KAC pokazal, kako je treba igrati ob "power-playu". Po le 16 sekundah je slovenski reprezentant v dresu koroškega kluba Rok Tičar povišal na 2:0. Sledilo je obdobje pritiska domačih, ki so sicer svojo prednost v igri 5-4 spet zapravili, je pa bil blizu Nik Simšič, zadel pa le okvir gola. Ko so domači prvič spravili plošček za hrbet Sebastiana Dahma, pa so sodniki gol razveljavili zaradi oviranja vratarja.

V 34. minuti je Olimpija vendarle zadela, izlet Dahma iz vrat je kaznoval Simšič. A tega, kar so si s težavami priborili, domači niso znali obdržati. Manj kot dve minuti pozneje so dobili tretji gol, tik pred koncem tretjine pa je Žan Us klonil še četrtič.

V zadnji tretjini so domači podrli vse, kar so prej gradili. Gostje so hitro dosegli še en gol, po kazni igre in petminutni izključitvi Joone Ervinga pa so gostje dosegli še šesti zadetek in le še potrdili prepričljivo zmago.

Liga ICEHL, 33. krog, izid:
SŽ Olimpija - KAC Celovec 1:6 (0:1, 1:3, 0:2)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nidani
29. 12. 2022 09.47
+1