Drugi športi

O'Reilly zadeval in zabrisal spomin na sedmico, finale spet izenačen

St. Louis, 04. 06. 2019 07.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti ekipe St. Louis Blues so na drugi domači tekmi finala Stanleyjevega pokala pozabili na blamažo, ki so jim jo pred dnevi pripravili nasprotniki iz Bostona. Ekipa Bruins jim je v njihovo mrežo pospravila kar sedem golov, tokrat pa je blestel domači as Ryan O'Reilly, ki je s prvim in nato še odločilnim golom St. Louisa na tekmi modrim prinesel zmago s 4 : 2 in izenačenje v seriji na 2 : 2.

O'Reilly (zgoraj) proslavlja z Davidom Perronom po zadnjem golu v tretji tretjini.
O'Reilly (zgoraj) proslavlja z Davidom Perronom po zadnjem golu v tretji tretjini. FOTO: AP

St. Louis Bluesi so na četrti tekmi finala dvakrat vodili, a so jim jo Boston Bruinsi pred domačimi navijači v Misuriju spet zagodli in dvakrat izenačili. Nato pa je na sceno v zadnji tretjini stopil Ryan O'Reilly, ki je v 51. minuti zabil odločilni gol za zmago, to pa je na koncu v enem zadnjih napadov s strelom v prazno mrežo dokončno zapečatil Brayden Schenn. To je bila druga finalna zmaga v zgodovini kluba, ki je bil še januarja na zadnjem mestu v ligi, a se je po številnih razočaranjih spremenil v zelo resnega kandidata za naslov, od katerega Bluese zdaj ločita le še dve zmagi.

Vrhunci tekme St. Louis Blues ‒ Boston Bruins:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tokratna v domači dvorani Enterprise Center je tudi pomenila, da bodo njihovi privrženci od blizu videli tudi tretjo tekmo, saj se bo serija po selitvi nazaj v Boston spet vrnila v St. Louis. O'Reilly je zabil prvi gol na tekmi po 43 sekundah igre in nato še zmagovitega dobrih devet minut pred koncem dvoboja, ki je pritisnil piko na i kaotičnemu ponedeljkovemu obračunu in izid v zmagah izenačil na 2 : 2. O'Reilly je prekinil niz osmih tekem brez zadetka in izkoristil dva odbitka za svoj prvi "dvojček" golov po novembru. Po tem, ko je na prejšnji tekmi izgubil kar 15 od 23 sodniških metov, je tokrat nadziral igro po vsem igrišču.

Berube: 60 minut se nismo ustavili
"Vedeli smo, kaj moramo nocoj storiti, da bi bili boljša ekipa. Nocoj smo bili nepopustljivi. 60 minut se nismo ustavili," je bil zadovoljen trener Bluesov Craig Berube, potem ko sta si njegov vratar Jordan Binnington in bostonski čuvaj mreže Tuukka Rask izmenjala številne obrambe in nasprotnikom omogočila tudi veliko drugih in tretjih poskusov, ki so privedli do hudih bitk pred vrati in priložnosti za zadetke.

Vladimir Tarasenko je prispeval enajsti gol v letošnji končnici, Binnington, eno najprijetnejših odkritij te sezone, pa je zbral 21 obramb. Še posebej navdušujoč je bil novinčev povratek po boleči tretji tekmi (2 : 7), v kateri ga je Berube prvič v karieri predčasno potegnil z ledu. Rask je imel v nasprotnih vratih veliko več dela in dobil tri gole iz 37 strelov.

"Izpljunil je nekaj odbitkov. A nimam težav z njegovim nadziranjem odbitkov," je menil trener Kosmatincev Bruce Cassidy. Tretjo tekmo zapored je zadel Charlie Coyle, z igralcem manj je za goste zadel tudi Brandon Carlo, a spet so zatajila glavna bostonska orožja. Kapetan Zdeno Chara je moral zapustiti igro zaradi udarca ploščka v obraz in ni jasno, če bo lahko nastopil na peti tekmi, ko bi lahko Bruinsi pogrešali dva od najboljših šestih obrambnih igralcev.

Liga NHL, finale Stanleyjevega pokala, četrta tekma:

St. Louis Blues ‒ Boston Bruins 4:2 (2:1, 0:1, 2:0) /2:2/
O'Reilly 1., 51., Tarasenko 16., Schenn 59.; Coyle 14., Carlo 35.

// - izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.