Hokej

Ob upokojitvi dresa legendarnega Aleša Mušiča zmaga Olimpije

Ljubljana, 02. 10. 2022 20.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 6. kroga lige ICEHL po podaljšku premagali madžarski Fehervar s 4:3. Tokratni obračun v ledeni dvorani Tivoli je imel tudi čustveno noto, saj se je od aktivnega igranja poslovila ena od največjih legend ljubljanskega kluba Aleš Mušič, čigar dres bo po novem visel pod stropom dvorane in se bo tako pridružil dresu še ene zeleno-bele legende Tomaža Vnuka.

Ljubljanski hokejisti so dosegli novo zmago, prvo v tej sezoni po dodatnem delu igre in drugo proti lanskemu finalistu v desetih dneh, potem ko so Madžare že premagali v gosteh s 3:2.

V začetku je kazalo, da bodo domači čustveni naboj z uvoda prenesli tudi na tekmo. Začeli so poletno, prvo tretjino pa dobili, potem ko je najprej v polno zadel Nik Simšič po natančni podaji Chrisa Dodera. Pozneje so domači zadeli še okvir gola, v 18. minuti pa vendarle končali kar nekaj tekem dolg niz neučinkovite igre ob igralcu več, tokrat je "power play" izkoristil Rok Kapel.

Žiga Pance in Aleš Mušič - zdajšnji in nekdanji kapetan ljubljanskih hokejistov.
Žiga Pance in Aleš Mušič - zdajšnji in nekdanji kapetan ljubljanskih hokejistov. FOTO: Damjan Žibert

A gostje so v nadaljevanju pokazali, da niso zaman v prejšnji sezoni prišli vse do finala. Na hitro so znižali, pozneje je sicer vratar domačih Anthony Morrone ubranil Madžarom kazenski strel, vendar so do odmora gostje zadeli še dvakrat in povedli s 3:2.

V tretji tretjini so se spet prebudili domači in igrali podobno kot v prvi, sad takšne igre pa je bil izenačujoč zadetek Nika Simšiča v 51. minuti. V podaljšku je najprej lepo priložnost zapravil domači kapetan Žiga Pance, potem pa so Ljubljančani spet imeli prednost igralca več. In jo še drugič na tekmi izkoristili, zmagoviti zadetek pa je dosegel Aleksandar Magovac.

Liga ICEHL, 6. krog, izid:
SŽ Olimpija - Fehervar 4:3 (2:0, 0:3, 1:0; 1:0)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.