Hokej

Olimpija v dobri minuti do treh golov in vodstva v četrtfinalni seriji

Ljubljana, 26. 03. 2019 19.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti ljubljanske Olimpije so na peti tekmi četrtfinala Alpske lige v Tivoliju ugnali italijansko ekipo Ritten Baum s 4:1 in v seriji povedli s 3:2. Moštvi igrata na štiri zmage, naslednja tekma bo v četrtek v Italiji, kjer bodo imeli zmaji prvo priložnost, da končajo serijo in se prebijejo v polfinale.

Zmaje le še zmaga loči od polfinala.
Zmaje le še zmaga loči od polfinala. FOTO: Damjan Žibert
Ljubljančani so si v tej seriji sami izbrali Ritten, argument za izbiro je bil tudi dober medsebojni izkupiček v sezoni (v rednem delu dve zmagi s 5:1). V prvi tretjini četrte tekme četrtfinalne serije so domači hokejisti, ki so zadnjo tekmo proti Rittnu visoko izgubili z 0:5 začeli silovito in tekmece stisnili pred gol.
Večni tekmeci Olimpije Jeseničani so pred tem že ekspresno napredovali v polfinale, saj so s 4:0 v zmagah izločili Asiago. Tam jih čaka italijanska ekipa Pustertal.

Navkljub veliki premoči in številnim priložnostim, razmerje v strelih v prvi tretjini je bilo kar 16:3 za Olimpijo, niso uspeli zadeti. Vratar gostov Thomas Tragust je bil izjemno razpoložen. Gostje, ki so v slovensko prestolnico prišli dan prej in s tem pokazali, da mislijo resno v boju za tretjo zmago v seriji, ki bi jim odprla vrata polfinala, so bili večji del tekme povsem nemočni. Zmaji so bili tudi v drugi tretjini veliko boljši tekmec na tivolski ledeni ploskvi, a do zadetka niso in niso mogli priti. Šele v 28. minuti je odpadek po strelu Aleša Mušiča v gol pretvoril Žiga Pešut. Tudi v zadnjem delu igre so bili Ljubljančani gospodar tivolskega ledu in v 43. minuti so izkoristil igralca več na ledu in preko Saša Rajsarja povedli z 2:0. Že v naslednjem napadu pa so zmaji postavili piko na i tretji zmagi v četrtfinalu, ko je še v isti minuti po napaki gostujočega vratarja Tragusta zadel Nik Simšič (3:0), zadnji gol za Olimpijo pa je dosegel Žan Jezovšek. Gostom iz Renona je v končnici uspelo priti do častnega zadetka. 

Izid:
SŽ Olimpija - Ritten 4:1 (0:0, 1:0, 3:1)  *3:2
Pešut 28., Rajsar 43., Simšič 43., Jezovšek 44.; Lutz 55.

* - izidi v zmagah

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.