Hokej

Rodman jezen po prvem derbiju na rdeči klopi: Moram dobro premisliti

Ljubljana, 23. 12. 2018 08.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Debitant na jeseniški klopi in nekdanji reprezentant Marcel Rodman je s klopi SIJ Acroni Jesenic vodil prvi večni derbi proti SŽ Olimpiji, a tudi trenerska menjava pri železarjih ni prekinila ljubljanskega niza zmag v novi sezoni. Po porazu s 3:4 v Tivoliju Rodman ni skrival nezadovoljstva, povsem drugačno razpoloženje pa ta hip vlada pri zeleno-belih.

Več videovsebin
  • Pogovor z Juretom Vnukom po slovenskem derbiju v alpski ligi
    01:25
    Pogovor z Juretom Vnukom po slovenskem derbiju v alpski ligi
  • Pogovor z Marcelom Rodmanom po slovenskem derbiju v alpski ligi
    04:44
    Pogovor z Marcelom Rodmanom po slovenskem derbiju v alpski ligi
  • Iz 24UR: Večni derbi v Tivoliju dobili železarji
    01:46
    Iz 24UR: Večni derbi v Tivoliju dobili železarji

"Led kot kaže še prebijam. Drugače v redu, ampak ne morem biti zadovoljen. Tako da ni v redu, kaj naj rečem," je v prvi izjavi po tekmi za 24UR povedal Marcel Rodman, ki je pri SIJ Acroniju Jesenicah zamenjal nekdanjega soigralca Gabra Glaviča. Toda sanjskega prvega derbija ni dočakal, saj je SŽ Olimpija slavila še petič v nizu, potem ko je poleg treh tekem alpske lige dobila tudi prijateljski in pokalni obračun s tradicionalnimi rivali.

"Res je bil začetek druge tretjine boljši, v bistvu mislim, da je bilo samo prvih 15 minut druge tretjine nekje v tem, kar smo mi hoteli odigrati. Pa mogoče prve tri ali štiri minute zadnje tretjine, no. Drugače pa nismo uspevali odigrati tistega, kar smo želeli. V bistvu sem najbolj razočaran glede tega. Morali bi drugače igrati, no," je še dejal Rodman. O razlogih za težave je ostal skrivnosten, priznal pa je tudi, da je imel doma in tudi na poti v Ljubljano nekaj treme.

Napad Olimpije prek Janeza Orehka na sobotnem derbiju v dvorani Tivoli.
Napad Olimpije prek Janeza Orehka na sobotnem derbiju v dvorani Tivoli. FOTO: Miro Majcen

Vnuk: Petkrat premagati Jesenice je že kar velika stvar
"Imam en razlog v glavi, ampak ga ne bom delil z vami, bom moral najprej dobro premisliti, preden bom to rekel," je še izjavil Rodman. "Dejstvo je, da ni bilo tako, kot bi moralo biti. Na koncu smo izgubili, potrebno je čestitati Olimpiji in delati naprej. Trema? Malo bi se zlagal, če bi rekel, da danes nisem imel treme, danes pač cel dan v nekem pričakovanju, ampak to je samo takrat, ko so doma ali pa na poti. Ko prideš enkrat sem in ko se enkrat začne igra, začne hokej, potem gre tisto mimo, potem pač zaupaš vase in delaš."

Bolj zadovoljen je bil po večnem obračunu trener ledenih zmajev Jure Vnuk, ki se lahko pohvali z enim najdaljših nizov zmag nad Jeseničani v zgodovini kluba. Vnuka je poleg zmage veselila tudi lepa (in številčna) navijaška kulisa, a privržencem zeleno-belih obljublja, da njegovi varovanci ne bodo "počivali na lovorikah".

"Super tekma, tudi publika se je vrnila v Tivoli in to me najbolj veseli, da smo odigrali res en dober hokej. To je v bistvu tudi naš cilj. Čestitam fantom za izredno borbo in zmago," je za 24UR tekmo ocenil Vnuk. "Niz zmag v derbijih? Moram reči, da se ne oziram toliko na to. Ja, je res zelo lepo, petkrat zapored premagati Jesenice je že kar ena velika stvar, ampak mi gremo korak za korakom, trening za treningom, jutri se spočijemo in v ponedeljek se spet dobimo. Ne počivamo na lovorikah in poskušamo delati naprej."

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

El Diablo 2013
23. 12. 2018 12.13
-2
ne sam da moras dobr premislt rudarman, se obnasat pred kamero se bos morou naucit