Hokej

Olimpija v dodatnih kvalifikacijah lige ICEHL proti Pustertalu

Ljubljana, 24. 02. 2024 13.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hokejisti ljubljanske SŽ Olimpije so v rednem delu dela lige ICEHL zasedli deveto mesto in se tako uvrstili v dodatne kvalifikacije za uvrstitev v končnico. Ljubljanska zasedba bo za napredovanje v izločilni del igrala z italijanskim Pustertalom.

Po koncu petkovih tekem je konec rednega dela lige ICEHL, ki ga je dobil KAC iz Celovca. Poleg vodilnega moštva so se neposredno v končnico uvrstili še Fehervar, Salzburg, Bolzano, Linz in VSV. Edini slovenski predstavnik v tem tekmovanju, ljubljanska SŽ Olimpija, pa je z izkupičkom 22 zmag in 26 porazov zasedla deveto mesto, kar zadošča za dodatne kvalifikacije.

V boju za napredovanje v končnico oziroma tako imenovanem preplay-offu bo tako Olimpija igrala z osmo uvrščenim Pustertalom. Moštvi bosta igrali na dve zmagi, prva tekma bo v nedeljo v Brunecku, druga pa v torek v ljubljanski Hali Tivoli. V kolikor bosta moštvi po dveh tekmah poravnani v zmagah, bo o napredovanju odločala tretja tekma, ki bo v četrtek na Južnem Tirolskem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V rednem delu je tri izmed štirih tekem dobila Olimpija, ki je bila oktobra boljša s 4:2, novembra s 6:3 in konec januarja s 4:3, Pustertal pa je edino tekmo dobil na začetku januarja s 6:3.

V drugem paru dodatnih kvalifikacij se bosta pomerila Innsbruck in Vorarlberg.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Dodatne kvalifikacije SŽ Olimpije
Dodatne kvalifikacije SŽ Olimpije FOTO: HK SŽ Olimpija

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.