Hokej

Vodstvo Kitzbühla je zmaje močno podžgalo

Ljubljana, 17. 12. 2020 21.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
1

Hokejisti SŽ Olimpije so v Alpski ligi v Tivoliju gostili avstrijsko ekipo Kitzbühel. Gostje so na začetku druge tretjine celo povedli z 2:1, kar je močno "ujezilo" Ljubljančane, ki so do konca tekme nasprotniku nasuli še osem golov in visoko slavili z 9:2. Razmerje v strelih je bilo 49:18 za gostitelje.

Žiga Pance
Žiga Pance FOTO: Eva Brili Grebenar-HK SŽ Olimpija

Ljubljančani so v regionalnem tekmovanju v začetku decembra doživeli prva poraza v sezoni, potem ko so morali tako na domačem ledu kot v gosteh priznati premoč Pustertalu. Tokrat so imeli teoretično lažje delo, njihov tekmec v dvorani Tivoli je bila ekipa s sredine lestvice Kitzbühel. Za dobro popotnico so zmaji konec tedna dosegli še zmago v derbiju državnega prvenstva proti Jeseničanom (2:0), tokrat pa so imeli nekaj težav le v uvodni tretjini in začetku druge, potem pa stopili na plin in nadigrali tekmece. Ob koncu prve tretjine so gostje celo povedli ob številčni prednosti, toda le 39 sekund pozneje je izenačil Jan Drozg. Podobno je bilo na začetku druge, ko so gostje izkoristili napako domačih za drugi gol. A to je bilo vse, kar jim je uspelo. Sledil je domači strelski festival – med 29. in 38. minuto so domači zadeli petkrat in tako že po 40 minutah odločili zmagovalca. V tem delu je dvakrat zadel Tadej Čimžar, po enkrat pa Gal Koren, Jure Sotlar in Anže Ropret. Ljubljančani so dobro strelsko formo nadaljevali tudi v zadnji tretjini, ko so dosegli še tri gole. Najprej Žiga Pance, potem še enega Koren, pa tudi Drozg je bil uspešen še enkrat.

V tem tednu čaka zeleno-bele še ena domača tekma v Alpski ligi, v soboto bodo igrali proti Cortini.

Izid, Alpska liga:  
SŽ Olimpija – Kitzbühel 9:2 (1:1, 5:1, 3:0)
Drozg 20., 53., Koren 29., 46., Čimžar 32., 37., Sotlar 34., Ropret 38., Pance 44.; Bolterle 19., Wernerson 25.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ochi
19. 12. 2020 09.55
opa, všeč mi je trenutna lestvica. a je preveč sanjat o slovenskem finalu v avstrijski ligi? :)