Hokej

Zmaji z naslovom prvaka Alpske lige odhajajo v ligo ICEHL

Ljubljana, 25. 04. 2021 12.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti SŽ Olimpije so osvojili naslov prvaka Alpske lige, potem ko so še tretjič v finalni seriji premagali hokejiste Asiaga. Ljubljančani so ubranili naslov najboljšega moštva tega tekmovanja iz leta 2019 (lani je bila sezona predčasno odpovedana), v novi sezoni pa se bodo preselili stopničko višje in bodo nastopali v ligi ICEHL. Pred tem jih čaka še boj za naslov državnega prvaka.

Več videovsebin
  • Izjava Anžeta Ropreta ob osvojitvi naslova prvaka Alpske lige
    01:13
    Izjava Anžeta Ropreta ob osvojitvi naslova prvaka Alpske lige
  • Izjava Aleksandra Magovca ob osvojitvi naslova prvaka Alpske lige
    02:14
    Izjava Aleksandra Magovca ob osvojitvi naslova prvaka Alpske lige
  • Izjava kapetana Žige Panceta ob osvojitvi naslova prvaka Alpske lige
    01:53
    Izjava kapetana Žige Panceta ob osvojitvi naslova prvaka Alpske lige
  • Podelitev odličij in pokala ob naslovu prvaka Alpske lige
    03:53
    Podelitev odličij in pokala ob naslovu prvaka Alpske lige
  • Gol Žige Panceta za končni izid tekme 4:1
    00:11
    Gol Žige Panceta za končni izid tekme 4:1

Ljubljanski hokejisti so bili od začetka sezone letošnjega regionalnega tekmovanja v Alpski ligi v vlogi favorita za končno zmago. Pot do naslova prvaka ni bila lahka. V četrtfinalu so proti Vipitenu delo opravili gladko, težje je bilo v polfinalu, ko so avstrijski Lustenau odpravili šele po petih tekmah (3 : 2 v zmagah). V finalu so se merili z italijanskim Asiagom, ki je v polfinalu s 3 : 2 v zmagah premagal hokejiste Sij Acroni Jesenic. Finalna serija se je končala z "metlo" (3 : 0 v zmagah), a zmaji so dve tekmi dobili šele po podaljšku, zadnja zmaga v dvorani Tivoli pa je bila najprepričljivejša (4 : 1). 

"Imeli smo vzpone in padce, kar je sestavni del športa. Bili smo v vlogi favorita, na koncu smo vse naredili, kot je bilo treba, in zasluženo osvojili pokal. Izid 3 : 0 v zmagah ni pokazal realnega stanja, saj je bila to res težka serija. Asiago je ekipa, ki nikoli ne odneha. Na najboljši možni način smo se poslovili od Alpske lige, naslednja sezona bo veliko težja, močnejši in kvalitetnejši tekmeci nas čakajo. Zdaj sledi še povsem drugačna serija, drug tekmec, treba se bo prilagoditi," je povedal kapetan Žiga Pance. Ljubljančani so tekmo odigrali brez poškodovanega branilca Mihe Logarja, nato so ostali še brez kanadskega napadalca. Marc-Olivier Vallerand je dosegel pomemben vodilni gol, a nato se je poškodoval in je moral v bolnišnico.

"Pred tekmo smo si rekli, da ne bomo naredili napake kot proti Lustenauu, začeli smo agresivno, hitro. Težka serija, Asiago je zelo močna ekipa. Težki prvi tekmi, odločali sta se v podaljšku, na srečo smo prišli na vrh mi. Z vstopom v zadnjo tretjino smo vedeli, da bomo dvignili ta pokal. Imamo zelo dobro ekipo, vsi smo dobro pripravljeni. Pokal je nagrada za opravljeno delo," je po tekmi dejal branilec Aleksander Magovac.

"Imeli smo nekaj težav, poškodb, vsi igralci niso bili na voljo. A smo dobro odigrali, predvsem drugo tretjino. V teh trenutkih potrebujemo malo počitka, potem pa bomo razmišljali o državnem prvenstvu. Ni lahko zmagati v tekmovanju, zato je tale zmaga zelo pomembna," je po koncu dejal Finec na klopi moštva, Raimo Summanen.

Ljubljanski hokejisti se tako poslavljajo od konkurence v Alpski ligi, saj se bodo v naslednji sezoni preselili v najmočnejše regionalno tekmovanje, ligo ICEHL (nekdanjo ligo EBEL). Čakajo jih precej zahtevnejši izzivi, tudi vodstvo kluba, ki mora sestaviti konkurenčno zasedbo, saj gre za precej močnejšo konkurenco. Sezone pa še ni konec – zmaje čaka še boj za naslov državnega prvaka proti železarjem. Prva tekma bo na sporedu v petek, tekmeca pa podobno kot v Alpski ligi igrata na tri zmage.

Veselje Ljubljančanov po osvojitvi naslova Alpske lige.
Veselje Ljubljančanov po osvojitvi naslova Alpske lige. FOTO: Aljoša Kravanja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rdeča petokraka
26. 04. 2021 13.10
+0
Čestitke Zmajem - najboljši v AHL
Steel Boy
25. 04. 2021 16.43
+0
To bo sramote drugo leto. Iz te ekipe ni pet igralcev, ki bi bili sposobni igrati ICEHL. Denarja za boljše pa ni.
Sebaibro
25. 04. 2021 16.27
+5
bmwfanatik
25. 04. 2021 16.27
+6