Hokej

Zupančič po porazu proti Olimpiji: Premalo smo 'umazani' za tak derbi

Ljubljana, 24. 11. 2021 16.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi rednega dela državnega prvenstva premagali Sij Acroni Jesenice s 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) in se nasprotnikom maščevali za poraz v prvem ligaškem derbiju oktobra. Tudi na Jesenicah je domače moštvo takrat zmagalo z istim rezultatom.

Več videovsebin
  • Trener Jesenic Nik Zupančič po porazu proti Olimpiji
    01:56
    Trener Jesenic Nik Zupančič po porazu proti Olimpiji
  • Mitja Šivic o prihodu Aljoše Crnoviča in Mitje Robarja
    00:34
    Mitja Šivic o prihodu Aljoše Crnoviča in Mitje Robarja
  • Mitja Šivic po zmagi na večnem derbiju
    01:31
    Mitja Šivic po zmagi na večnem derbiju
  • Luka Kalan po zmagi proti Jesenicam
    01:27
    Luka Kalan po zmagi proti Jesenicam

 

Trener Jesenic, Nik Zupančič, je po srečanju jasno pokazal, kje vidi prioritete svojega moštva v tej sezoni. Po njegovem mnenju so tekme državnega prvenstva za Jesenice (Alpska liga) in SŽ Olimpijo (liga ICEHL), ki igrata v regionalnih ligah, prevelika ovira v zelo natrpanem urniku. "Ta tekma je nepotrebno zlo v tem trenutku sezone, ker točkovno nam in Olimpiji ne prinese ničesar. Tudi v prvem derbiju se je videlo, da trpiš na naslednjih tekmah v regionalnih ligah, ker so tu prisotna čustva in daš vse 'iz sebe'. Hokejska zveza (Slovenije) se bo morala zamisliti nad tem sistemom," je bil po porazu kritičen Zupančič.

Olimpija – Jesenice
Olimpija – Jesenice FOTO: Aljoša Kravanja

Premalo 'umazani' smo za tak derbi

Kljub nezadovoljstvu z razporedom tekem v državnem prvenstvu je trener Jesenic po tekmi priznal, da je bil "nasprotnik definitivno boljši. Naš načrt je bil, da jih držimo na zunanjem delu (igralne površine), to so tudi naredili in v zadnjo tretjino vstopili samo z enim golom zaostanka. Premalo 'umazani' smo za tak derbi, Olimpija je na koncu zasluženo zmagala. Ni grozno, če greš v zadnjo tretjino z golom zaostanka. Je pa grozno, če dobiš gol na začetku tretje tretjine."

 

'Na koncu je na derbiju najpomembnejša zmaga'

Domače igralce je zmaga na domačem derbiju po hudem porazu v ligi ICEHL proti Salzburgu (2:7) razumljivo zelo razveselila. "Vedeli smo, da ne bo lahko predreti njihove obrambe, precej podobna tekma je bila tista prva na Jesenicah. Do prvega zadetka smo bili mogoče malo nervozni, po zadetku pa smo 'stopili' na pak in jim nismo dali dihati do konca. Na koncu je na derbiju najpomembnejša zmaga." je svoje veselje po srečanju ubesedil strelec zadnjega gola na tekmi, Luka Kalan.

Trener Olimpije, Mitja Šivic, je po zmagi poudaril napredek svojega moštva: "Zadovoljni smo z načinom igre, ki je bil veliko boljši kot na zadnji tekmi proti Salzburgu. Nisem razmišljal, proti komu igramo, pomembnejše je, kako bomo igrali." Olimpija je s četrto zmago v letošnjem državnem prvenstvu osvojila svojo 16. točko in trenutno zaseda peto mesto v osemčlanski ligi. Jeseničani so jih zbrali pet več od Ljubljančanov in ostajajo na tretjem mestu za vodilnim Triglav Kranjem in drugouvrščeno Slavijo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.