Hokej

Olimpijo po 'kislem' decembru čaka peklenski januar

Ljubljana, 31. 12. 2021 16.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Tomi Šujdovič
Komentarji
3

S porazom proti celovškemu KAC-u v domačem Tivoliju so hokejisti SŽ Olimpije sklenili leto 2021. Prav veliko premora za zmaje ne bo, saj imajo že drugi dan januarja na sporedu tekmo proti Bolzanu, do 1. februarja pa jih v ligi ICEHL čaka kar deset tekem. December je za pozabo – s tem se strinja tudi trener Mitja Šivic, saj so zeleno-beli v tem obdobju zmagali le dvakrat. Pravi, da bodo morali poiskati formo iz začetka sezone.

Več videovsebin
  • Izjava trenerja Mitje Šivica po tekmi s KAC-em
    01:52
    Izjava trenerja Mitje Šivica po tekmi s KAC-em
  • Izjava Žana Jezovška po tekmi s KAC-em
    00:43
    Izjava Žana Jezovška po tekmi s KAC-em

Decembra v taboru hokejistov SŽ Olimpije ne bodo ohranili v lepem spominu. Na zadnjih devetih tekmah so Ljubljančani zmagali le dvakrat in osvojili le šest točk. Na zadnji tekmi leta 2021 je v goste prišel celovški KAC, tudi z dvema slovenskima hokejistoma, napadalcem Rokom Tičarjem in branilcem Andrejem Tavžljem. Celovčani so odnesli zmago (1:5), Ljubljančane pa čakata naporno nadaljevanje sezone in boj za čim višje mesto na lestvici.

Nekaj olajševalnih okoliščin brez dvoma je – v to rubriko lahko vpišemo razpored tekmovanja in poškodbe. V zadnjem mesecu leta 2021 so zmaji le trikrat igrali v domačem Tivoliju, trener Mitja Šivic pa je moral zasedbo kar precej "krpati" zaradi poškodb in bolezni. Dogajanje v Beljaku je pomenilo le še dodatne težave, saj so ostali brez dveh igralcev, Tadeja Čimžarja in Mihe Zajca, ki sta dobila vsak po deset tekem kazni.

Celovški KAC je bil v Tivoliju boljši s 5:1.
Celovški KAC je bil v Tivoliju boljši s 5:1. FOTO: Luka Kotnik

Do konca rednega dela je še 18 tekem, zmaje pa v januarju čaka peklenski razpored v ligi ICEHL in kot dodatek še boji končnice v slovenskem državnem prvenstvu. Do 1. februarja imajo na spisku deset tekem v regionalni ligi, prednost je le, da bo od tega kar sedem domačih, tri pa v gosteh. V Tivoliju jim je ob navijaški podpori vseeno lažje igrati.

"KAC je bil precej, precej boljši tam, kjer moraš biti pred obema goloma. Vemo, da je razlika med prej in zdaj, treba bo najti tisto, kar nas je krasilo prej. Iz vseh stvari smo se kaj naučili, še posebej, če smo bili pametni. Z rezultatskega vidika december ni bil tak, kot smo si želeli, in ga bo treba hitro pozabiti. Nima smisla objokovati preteklosti, treba se je spočiti. Čaka nas 18 tekem, ko moramo biti taki, kot znamo biti. Najti moramo formo iz začetka sezone in treba bo zavihati rokave. Prepričan sem, da bomo uspešni," pravi Šivic.

Kakšne novoletne želje ima trener ljubljanskega moštva in kaj je sporočil navijačem, pa si oglejte v spodnjem videu:

Zmaji so sicer še vedno na lepem četrtem lestvice lige ICEHL, prvih šest mest pa vodi neposredno v končnico (v četrtfinale). Ekipe med sedmim in desetim mestom pa čakata še razigravanje in boj za preostali dve prosti mesti, ki vodita v boje za naslov prvaka lige ICEHL.

Priložnost za uspešen začetek novega leta bodo Ljubljančani imeli že 2. januarja, ko bo v Tivoliju gostoval italijanski Bolzano.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Šumsko voče
31. 12. 2021 20.13
-1
bostjan19711
31. 12. 2021 18.38
Ze kar nekaj zadnijh tekem olimpija manjka tudi nekaj sportne srece, tudi vceraj niso bili toliko slabsi od KACa ko kaze rezultat, ni mi pa jasno zakaj Sivic med pol minutnimi odmori ni komuniciral z igralci oz, jim dal napotke, vzpodbudo🤔
Victorinox
31. 12. 2021 18.42
+0