Hokej

Otočani zanesljivo odprli polfinale, Dallas že na pol poti

Toronto, Edmonton, 25. 08. 2020 07.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.K., STA
Komentarji
0

Hokejisti ekipe Dallas Stars so v boju za konferenčni finale lige NHL že opravili polovico dela proti nasprotnikom iz vrst moštva Colorado Avalanche, saj so teksaške Zvezde dobile tudi drugi medsebojni obračun v "mehurčku" (5:2). Vzhodni par drugega kroga oziroma konferenčnega polfinala so uspešno odprli New York Islandersi, ki so se podobno zanesljivo znesli nad lokalnimi rivali Philadelphia Flyersi (4:0).

Coloradov Nikita Zadorov (levo) ob Dallasovemu Denisu Gurianovu v rednem delu sezone.
Coloradov Nikita Zadorov (levo) ob Dallasovemu Denisu Gurianovu v rednem delu sezone. FOTO: AP

V mehurčkih v kanadskih Torontu in Edmontonu se odvijajo boji drugega kroga končnice severnoameriške hokejske lige NHL. Moštvo New York Islanders je v prvi tekmi na Vzhodu proti Philadelphia Flyersom zmagalo s 4:0 ter v igri na štiri zmage za preboj v konferenčni finale povedlo z 1:0. Dallas Starsi pa proti ekipi Colorado Avalanche vodijo že z 2:0. V vratih Otočanov je bil v Torontu znova zelo zanesljiv Semjon Varlamov, ki je še drugič zaporedoma v končnici zaklenil vrata. Za moštvo iz New Yorka pa so zadeli Andy Greene, Jean-Gabriel Pageau, Anders Lee in Devon Toews.

Varlamov, ki je ubranil prav vseh 29 strelov na gol tekmecev iz Philadelphie, je bil tudi junak prvega kroga končnice proti favoriziranemu moštvu Washington Capitals, ki so ga Otočani izločili v petih tekmah. Philadelphia je v prvem delu končnice v šestih tekmah izločila zgodovinsko najuspešnejši kolektiv lige Montreal Canadiense.

Vrhunci tekme Philadelphia Flyers ‒ New York Islanders:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dallas 'vstal od mrtvih' za peto zaporedno zmago
V konferenčnem polfinalu Zahoda, obračuni so v karantenskem mehurčku v Edmontonu, so hokejisti Dallas Starsov v seriji proti moštvu Colorado Avalanche dosegli še drugo zmago ter za napredovanje v finale zahodne konference potrebujejo še dve zmagi. Hokejisti iz Denverja so zelo dobro začeli. V prvi tretjini so povedli z 1:0, ko je ob moštveni premoči zadel Nathan MacKinnon. Mikko Rantanen pa je nato, prav tako ob igri z igralcem več na ledu, zadel v drugi tretjini, v 29. minuti, za vodstvo 2:0.

A so nato v Edmontonu zagospodarili hokejisti Dallasa. Z nizom petih golov. Zadeli so Joe Pavelski (igralec več), Radek Faksa (igralec več), Aleksander Radulov, Esa Lindell in Jamie Oleksiak. Teksaške Zvezde so dobile še peto zaporedno tekmo v končnici, tudi po zaslugi vratarja Antona Hudobina, ki je tokrat paral živce Plazovom z 39 obrambami.

Vrhunci tekme Colorado Avalanche ‒ Dallas Stars:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi lige NHL, končnica, 2. krog:

- Vzhod:
Philadelphia Flyers ‒ New York Islanders 0:4 /0:1/

- Zahod:
Colorado Avalanche ‒ Dallas Stars 2:5 /0:2/
// - izid v zmagah

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.