Hokej

Ovečkin, Malkin in soigralci v NHL v spomin na hokejiste Jaroslava

Washington, 06. 10. 2011 10.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Moštvi lige NHL, Washington in Pittsburgh, bosta na medsebojnem srečanju v spomin na tragično letalsko nesrečo v Rusiji, v kateri so umrli hokejisti ruskega moštva Lokomotiva Jaroslav, zbrali finančna sredstva za pomoč družinam umrlih.

Igralci Pittsburgha in Washingtona bodo na medsebojni tekmi 13. oktobra na dresih nosili posebne našitke v spomin na preminule hokejiste, podpisane drese pa bodo nato prodali na dražbi, ki bo potekala na uradni strani lige NHL. Začetni udarec na tekmi bosta izvedla zvezdnika ekip, oba Rusa, Jevgenij Malkin pri Pittsburghu in Aleksander Ovečkin pri Washingtonu. Morda bo na led zadrsal tudi izvrstni Sidney Crosby, ki je sicer še na seznamu poškodovanih. Zvezdnik Pittsburgha je zaradi pretresa možganov izpustil večji del lanske sezone, trenutno pa še vedno ni jasno, kdaj bo ponovno pripravljen na napore.

Prav tako bodo v prodajo dali spominske zapestnice. Washington jih bo prodajal 8., Pittsburgh pa 13. oktobra. Zbrana sredstva bodo namenili družinam 28 hokejskih igralcev ruskega moštva Lokomotiva Jaroslavl, ki so tragično umrli v septembrski letalski nesreči.

Aleksander Ovečkin
Aleksander Ovečkin FOTO: Reuters

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

batman1972
06. 10. 2011 17.27
redkvica precej je bilo udi mladih ruskih igralcev ki penzije še niso zaslužili! matr kolk ste eni *
Martian
06. 10. 2011 11.56