Hokej

Ovečkin že na šestem mestu večne lestvice lige NHL

Washington, 17. 03. 2021 07.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

Zvezdnik ekipe Washington Capitals Aleks Ovečkin se je na večni lestvici najboljših strelcev v zgodovini lige NHL povzpel na šesto mesto. Za zmago s 3:1 nad New York Islandersi je dosegel že svoj 718. gol v karieri.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Petintridesetletni ruski as je 718. gol v karieri dosegel na svoji 1177. tekmi v redni sezoni za ekipo iz Washingtona, v kateri je preživel večino svoje kariere. "To je zgodovina. Kar lepa številka je in z veseljem se uvrščam v to kategorijo," je Ovečkina citiral Washington Post, poroča francoska tiskovna agencija AFP. "Opravljeno. Kako že rečejo to je zgodovina."

Pred Ovečkinom je na lestvici le še pet igralcev, Marcel Dionne (731), Brett Hull (741), Jaromir Jagr (766), Gordie Howe (801) in Wayne Gretzky (894). Washington je s 3:1 premagal NY Islanderse, Ovečkin je dosegel gol ob igralcu več za vodstvo z 2:0 v 36. minuti. Preostala gola sta dosegla T.J. Oshie in Nicklas Backström, za goste je gol dosegel Oliver Wahlstrom v zadnji tretjini, Washington je dosegel šesto zaporedno zmago.

Aleks Ovečkin
Aleks Ovečkin FOTO: AP

V izjemno izenačeni konkurenci se bije ogorčen boj za mesto najboljše ekipe rednega dela letošnjega prvenstva. Kar štiri ekipe si na vrhu delijo po 42 točk Tampa Bay, Florida, Washington in NY Islanders. Otočani so v Washingtonu končali niz devetih zaporednih zmag. V noči na sredo je ekipa New Jersey Devils s 3:2 ukanila Buffalo Sabrese ter razglašenemu Buffalu prizadejala dvanajsti poraz po vrsti.

Pittsburgh Penguinsi so na domačem ledu doživeli poraz s strani Boston Bruinsov z 1:2, tudi po zaslugi češkega vratarja Daniela Dana Vladarja, ki je v svojem debiju v ligi NHL zbral 34 obramb. Pingvini so doživeli dvojni udarec, potem ko je zaradi poškodbe tekmo zapustil Jevgenij Malkin.

Hokejisti Detroit Red Wingsov so bili boljši od ekipe Carolina Hurricanes s 4:2. Rdeča krila so zaustavila niz osmih zmag po vrsti hokejistov iz Severne Karoline.

Hokejisti Minnesote Wild so ugnali zasedbo iz Arizone Coyotes s 3:0. Vratar Minnesote Kaapo Kahkonen je bil zanesljiv z 31 obrambami. Štiriindvajsetletnik na še drugi tekmi v ligi NHL ni prejel zadetka ter je vpisal še deveto zaporedno zmago, s čimer je s takšnim dosežkom v krstni sezoni peti najboljši novinec v elitni konkurenci v zgodovini lige.

Tampa Bay Lightning je po kazenskih strelih s 4:3 odpravila Dallas Starse, hokejisti Colorado Avalanche pa so bili kar z 8:4 boljši od Anaheim Ducksov. Stroj iz Kolorada je potreboval nekaj časa, da se je ogrel na delovno temperaturo, po prvi tretjini so zaostajali 2:4, potem pa so zabili šest golov po vrsti. Izkazal se je Nazem Kadri, ki je dosegel dva gola in dve podaji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november

Izidi:
New Jersey Devils - Buffalo Sabres        3:2

Washington Capitals - New York Islanders  3:1

Pittsburgh Penguins - Boston Bruins       1:2

Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes   4:2

Minnesota Wild - Arizona Coyotes          3:0

Dallas Stars - Tampa Bay Lightning        3:4 (kazenski streli)

Colorado Avalanche - Anaheim Ducks        8:4

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.