Hokej

Pavlin pred tekmo sezone: Vsi vemo, kaj pomeni poln Tivoli

Ljubljana, 27. 02. 2024 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Za hokejiste ljubljanske Olimpije je napočil dan D. Zvečer morajo v domači Hali Tivoli premagati italijanski Pustertal, če še želijo ohraniti upanje za uvrstitev v končnico hokejske lige ICEHL. Kapetan Zmajev Žiga Pavlin bi si tako kot celotna ljubljanska ekipa želel zaigrati pred polno Halo Tivoli, ki bi tekmi dala povsem drugačen naboj.

Več videovsebin
 • Iz 24UR: Olimpija v Hali Tivoli po nujno potrebno zmago
  02:18
  Iz 24UR: Olimpija v Hali Tivoli po nujno potrebno zmago
 • Žiga Pavlin pred povratno tekmo s Pustertalom
  01:46
  Žiga Pavlin pred povratno tekmo s Pustertalom
 • Miha Beričič pred povratno tekmo s Pustertalom
  01:13
  Miha Beričič pred povratno tekmo s Pustertalom
 • Vrhunci prve tekme dodatnih kvalifikacij med Pustertalom in Olimpijo
  05:16
  Vrhunci prve tekme dodatnih kvalifikacij med Pustertalom in Olimpijo

"Prva tekma ni bila takšna, kot sem jo sam pričakoval. Mogoče je bilo malo premalo emocij z naše strani. Igra z igralcem več in igralcem manj je odločila tekmo, kar je povsem normalno za play-off serije. Temu moramo dati večjo pozornost ali pa se bolj skoncentrirati in jaz mislim, da če jutri to popravimo, bomo uspešni," je po porazu na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za uvrstitev v končnico lige ICEHL povedal kapetan Olimpije Žiga Pavlin.

Olimpija, ki je v rednem delu zasedla deveto mesto, se proti Pustertalu, ki je bil mesto pred njo, meri v seriji, ki se igra na dve zmagi. In ker so se Zmaji z gostovanja na Južnem Tirolskem vrnili poraženi, morajo danes zvečer v Hali Tivoli, kjer upajo na izdatno podporo domačih navijačev, nujno zmagati. 

"Vsi vemo, kaj pomeni poln Tivoli, tudi za nasprotne ekipe. Jaz pozivam vse, da se nam jutri pridružijo v tem boju, da skupaj premagamo Brunico in da si prislužimo to tretjo tekmo in se potem potrudimo, da pridemo v četrtfinale," je o tem povedal Pavlin.

Zmaji si v Hali Tivoli želijo številčno domačo podporo.
Zmaji si v Hali Tivoli želijo številčno domačo podporo. FOTO: Luka Kotnik

V rednem delu je bila bilanca na strani ljubljanskega moštva, saj je Olimpija dobila tri izmed štirih tekem s Pustertalom, česar se zaveda tudi kapetan: "Kot ekipa nam odgovarjajo, čeprav tega včeraj nismo pokazali ali pa izkoristili, ampak jaz mislim, da če bomo jutri pravi, jih bomo tukaj premagali, to serijo prenesli nazaj v Italijo in naj se potem na tretji tekmi pokaže, kdo si zasluži četrtfinale."

V kolikor bo Olimpiji uspelo poravnati izid v zmagah, bo o napredovanju odločala tretja tekma, ki bo v četrtek na Južnem Tirolskem. In kaj bo po besedah Pavlina ključno? "Biti bolj požrtvovalen, imeti žar v očeh, si želeti te zmage in narediti še nekaj več kot nasprotnik, da 'grizeš' in tako tekmo zmagaš in to moramo narediti."

Žiga Pavlin
Žiga Pavlin FOTO: Aljoša Kravanja

Kapetanu in enemu najbolj izkušenih igralcev vrstah Olimpije se s svojim mnenjem pridružuje tudi mladi Miha Beričič, ki se ne obremenjuje s pritiskom: "Mi se ne bomo ukvarjali s pritiskom, imamo prednost domačega terena in upam, da se tudi Hala Tivoli čim bolj napolni."

19-letni napadalec se dobro zaveda, kje je Olimpija prvo tekmo izgubila: "Pustertal ima zelo močno ekipo, če pa pogledamo celo tekmo, mislim, da smo izgubili predvsem na special teamih. Dvakrat smo klonili po njihovem power playu, enkrat ko so imeli igralca manj, pet na pet pa je bil rezultat 0:0. To moramo še malo potrenirati, potrebujemo pa tudi malo več intenzivnosti pred golom, pa gremo lahko samozavestno na tekmo."

In kaj Beričič napoveduje za tekmo v Tivoliju? "To je play-off, tukaj nekih ukan posebnih ne bo, tukaj je samo borba. Mi se bomo držali teh stvari, ki se jih že celo sezono, moramo samo biti bolj aktivni kot oni in to je to."

Miha Beričič
Miha Beričič FOTO: Luka Kotnik

V drugem paru dodatnih kvalifikacij se merita Innsbruck in Vorarlberg. Slednji so prvo tekmo dobili s 6:3. V končnico so sicer že uvrščeni KAC iz Celovca, Fehervar, Salzburg, Bolzano, Linz in VSV.

Dodatne kvalifikacije SŽ Olimpije
Dodatne kvalifikacije SŽ Olimpije FOTO: HK SŽ Olimpija
 • zacetni
 • VITALHIT
 • KLET KRŠKO
 • SWY
 • WIDEX
 • PEČJAK
 • NEPREMICNINE
 • LISCA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.