Hokej

Pavlin: Ni mi všeč, kako smo igrali 55 minut

Ljubljana, 31. 01. 2024 08.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
M.J., A.M.
Komentarji
10

Lahko bi se zgodilo, da je tekma rednega dela slovenskega hokejskega prvenstva med večnima rivaloma Olimpijo in Jesenicami hkrati tudi zadnji obračun sezone. A zmaga Jesenic po kazenskih strelih (5:4) je poskrbela, da se bodo zmaji in železarji udarili tudi v velikem finalu, ki bo na sporedu po koncu sezone v Alpski ligi in ligi ICE. Jeseničani so v Tivoliju pet minut pred koncem vodili že s 4:1, nato pa so na plin stopili Ljubljančani ter prišli celo do izenačenja, a so zadnjo besedo pri izvajanju penalov vendarle imeli gostje.

Več videovsebin
  • Žan Leben po derbiju v Tivoliju
    00:38
    Žan Leben po derbiju v Tivoliju
  • Kapetan Ollimpije Žiga Pavlin po večnem derbiju v Tivoliju
    03:38
    Kapetan Ollimpije Žiga Pavlin po večnem derbiju v Tivoliju
Večni hokejski derbi je v Tivoli privabil okoli dva tisoč gledalcev.
Večni hokejski derbi je v Tivoli privabil okoli dva tisoč gledalcev. FOTO: Aljoša Kravanja

V drugem delu hokejskega DP so ekipe igrale šest krogov po dvokrožnem sistemu. Najboljši iz drugega dela sta se uvrstili v finale DP, ta bo na vrsti po končanih mednarodnih klubskih tekmovanjih, v katerih nastopajo slovenski klubi. V finalu bo imelo prednost domačega terena bolje uvrščeno moštvo po drugem delu tekmovanja, SŽ Olimpija. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V zadnji krog so šli Jeseničani z devetimi točkami, Celjani pa s sedmimi. Za jeseniško uvrstitev v finale bi bila tako dovolj že točka po rednem delu v Tivoliju, Celjani pa so morali dobiti svojo tekmo s Kranjčani in obenem upati, da bo ljubljansko moštvo zmagalo že po rednem delu. Na ta način bi lahko preskočili Gorenjce in se prvič doslej uvrstili v finale DP.

Na koncu so Jeseničani z zmago po desetih serijah kazenskih strelov proti večnim tekmecem na njihovem ledu vendarle še prišli do velikega finala, Celjanom pa zmaga proti Triglavu ni pomagala, ostali so tretji.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

orthodox rs
31. 01. 2024 20.03
Tole bi morali preiskati... Kvota na neodlocen rezultat, tekma dogovorjena, Celje bi moralo ukrpati, sramota!
Lepinja
31. 01. 2024 12.56
V šoubiznisu naj igra tisti, ki napolni dvorano.
Sailer2
31. 01. 2024 11.40
+1
burek od hokeja!
Sailer2
31. 01. 2024 11.40
zgražate se nad smučarji, a teli vam pa delujejo športni? 😂 Men bolj delujejo zdajšnji igralci tako Olimpije kot Acronija ''3 na 1 vas pojem'' kar se je že tudi zgodilo enkrat v enem lokalu...
Hitri Zigi 78
31. 01. 2024 11.23
To včeraj ni bila Olimpija. Spremljam vse njihove tekme v živo in to včeraj ni bilo to. Ko so igralci včeraj malo pokazali svoj interes se je videlo da Jesenice nemorejo parirati Olimpiji. Me pa malo moti to da je bila kvota na neodločen rezultat 11 pa tudi Jesenice so potrebovale samo točko za finale. Je pa res da če bi bil finale Ol - Ce bi bila dvorana Tivoli prazna. Malo v razmislek
zagorciko
31. 01. 2024 10.19
+4
Jokanje CE ne pomaga. Sami bi 2x premagali plavžarje, pa bi igrali v finalu. Sedaj so vsi drugi krivi, samo sami ne. V iskanju krivcev drugje so pa enaki tardečim.
Beopen
31. 01. 2024 09.05
+0
Vse ostalo kar preberete, bodisi da so minusi, natolcevanja da ni res, da je šlo za dogovor, je zgodba za telebane, sprenevedanje, pa bla bla bla. Bilo je prodano, še enkrat več: dogovorjeno. Velika pika.
zabuko
31. 01. 2024 12.46
Beopen
31. 01. 2024 09.03
+0
Kdor je bil na tekmi, je videl na lastne oči, kako zelo neresno ali drugače povedano ležerno, brez naboja, interesa, je v igri sodelovala večina igralcev HK Olimpija. Kdor pa pozna osebno še kakšnega igralca Olimpije, pa vam je lahko iz prve roke povedal za kakšen "vložek" je šlo. No, ali tako kot pogosto vreme v zadnjih dneh: Jasno kot beli dan.....
Beopen
31. 01. 2024 09.01
+1
Še enkrat: Že pred tekmo se je vedelo, da gre za prodano in dogovorjeno zadevo, kdo bo igral v finalu. Celje žal ni imelo nikakršnih možnosti. Tisti, ki bolj podrobno poznamo hokej, smo te vedeli že v naprej.