Hokej

Pingvini po podaljšku boljši od prvakov iz Washingtona

Pittsburgh, 05. 10. 2018 08.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V severnoameriški poklicni hokejski ligi NHL je bilo v noči na petek na sporedu deset tekem, ena najrazburljivejših pa je bila v Pittsburghu, kjer so domači Pingvini po podaljšku premagali letošnje zmagovalce Stanleyjevega pokala iz Washingtona s 7:6.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.



Mož odločitve v PPG Paints Areni v Pittsburghu je bil branilec Kris Letang, ki je zadel v drugi minuti podaljška. Ta se je med strelce vpisal tudi v rednem delu, za gostujočo zasedbo pa je T. J. Oshie prispeval dva gola in eno asistenco.

Letošnji osmoljenci Stanleyjevega pokala iz Las Vegasa so sezono odprli s porazom, Philadelphia je v ameriškem mestu grehov slavila s 5:2.

Sydney Crosby je bil eden od ključnih mož ob zmagovitem zadetku soigralca Krisa Letanga za zmago Pittsburgha nad aktualnimi prvaki iz Washingtona.
Sydney Crosby je bil eden od ključnih mož ob zmagovitem zadetku soigralca Krisa Letanga za zmago Pittsburgha nad aktualnimi prvaki iz Washingtona. FOTO: AP

Še tri današnje tekme so se končale po podaljških: New York Islanders so v gosteh premagali Carolino z 2:1, Columbus je slavil v Detroitu s 3:2, Chicago pa v Ottawi s 4:3. Boston je po hudem uvodnem porazu z Washingtonom v gosteh premagal Buffalo s 4:0, Nashville je bil boljši od New York Rangers s 3:2, Winnipeg od St. Louisa s 5:1, Dallas od Arizone s 3:0, Colorado pa od Minnesote s 4:1.

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar bo na veliko sceno stopil v noči na soboto, njegov Los Angeles pa bo gostil San Jose.

Liga NHL, izidi:
Buffalo Sabres - Boston Bruins 0:4
Carolina Hurricanes - New York Islanders 1:2* 
Pittsburgh Penguins - Washington Capitals 7:6* 
Detroit Red Wings - Columbus Blue Jackets 2:3* 
New York Rangers - Nashville Predators 2:3
Ottawa Senators - Chicago Blackhawks 3:4* 
St. Louis Blues - Winnipeg Jets 1:5
Dallas Stars - Arizona Coyotes 3:0
Colorado Avalanche - Minnesota Wild 4:1
Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers 2:5

* - po podaljšku/-ih

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.