Hokej

Pittsburgh boljši od Washingtona, Florida zlahka prek Chicaga

Pittsburgh, 18. 01. 2021 08.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

V severnoameriški poklicni hokejski ligi NHL sta bila na sporedu le dva obračuna. V prvem je v nedeljo zvečer Pittsburgh po kazenskih strelih ugnal Washington Capitals v že 53. obračunu zvezdnikov Sidneyja Crosbyja in Aleksandra Ovečkina. Danes ponoči pa so na prvi tekmi v sezoni do prve zmage prišli Florida Panthers proti Chicago Blackhawks.

Chicago tudi po tretji tekmi še čaka na prve točke, potem ko je dva poraza doživel proti še drugemu moštvu s Floride, Tampa Bay Lightning. Tokrat so bili Blackhawks nemočni proti panterjem, ki so v zadnji tretjini po izenačenju na 2:2 zabili tri zaporedne zadetke.

V drugi tretjini je za 2:0 stotič v NHL zadel branilec Keith Yandle, ki je odigral že 867. zaporedno tekmo. Do rekorda Douga Jarvisa ga loči še 97 tekem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na nedeljski tekmi je v 53. ponovitvi obračuna dveh zvezdnikov Sidneyja Crosbyja in Aleksandra Ovečkina dvignjene glave led še 32. zapuščal prvi. Pittsburgh je prišel do prve letošnje zmage, Washington pa je vknjižil prvi poraz, a dosegel točko.

V rednem delu je za 2:1 prvi zadetek v sezoni dosegel Ovečkin, ki je vpisal še podajo pri zadetku Nicklasa Bäckströma za 3:2. Podaljšek je nato izsilil Marcus Petterson v 53. minuti. V petminutnem dodatku zadetkov ni bilo, pri kazenskih strelih pa je bil uspešen le Jake Guentzel za zmago pingvinov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na današnji dan Martina Luthra Kinga bo v NHL na sporedu deset dvobojev. Anže Kopitar bo z Los Angeles Kings naslednjič na delu v noči s torka na sredo proti Colorado Avalanche.

Liga NHL, izida:
Pittsburgh Penguins – Washington Capitals 4:3* (po kazenskih strelih)*
Florida Panthers – Chicago Blackhawks 5:2

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.